Mainos

Saga, 4, sairastaa parantumatonta syöpää – perhe yrittää tehdä loppuelämästä mahdollisimman onnellisen

Ruotsalainen Saga on nelivuotias, parantumattomasti sairas tyttö. Nyt vanhemmat pyrkivät tekemään kaikkensa tehdäkseen vuoden elinaikaa saaneen tytön viimeisistä hetkistä mahdollisimman hyvät. 

Joulukuun 20. päivä Kristoffer Grimgard sai puhelun tyttärensä Sagan esikoulusta. Puhelimen toisesta päästä isälle kerrottiin, että hänen tyttärensä ei pystynyt käyttämään vasenta kättään. Muutama päivä aikaisemmin isä oli huomannut oireita tytön sormissa, mutta hän oli luullut tytön pilailevan.

Mutta nyt kun tytön kunto oli alkanut heikentyä, huolestuneet vanhemmat veivät hänet lääkärin vastaanotolle, jossa tehdyissä tutkimuksissa paljastui todella huonoja uutisia. Sagan todettiin sairastavan aivotyvisyöpää.

– Aavistelin, että se olisi jotain vakavaa, mutta en näin vakavaa. Se oli todellinen shokki, isä kertoo Expressenille.

Tyttö unelmoi lentävänsä lähellä aurinkoa

Pian huonojen uutisten jälkeen vanhemmat alkoivat etsiä epätoivoisesti hoitokeinoja, mutta pian vanhemmille selvisi, että tästä syöpämuodosta ei parannuta. Tällä hetkellä tyttöä hoidetaan sädehoidoilla ja lääkityksellä oireiden lievittämiseksi, mutta paljon muuta niin vanhemmat kuin lääkäritkään eivät pysty hänen eteensä tekemään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kun diagnoosi tehtiin, meille annettiin hoitojen kanssa 13 kuukautta elinaikaa. Tämä on kuitenkin vain arvio, ja se voi edetä hitaammin tai nopeammin, Kristoffer kertoo. 

Nyt kun vanhemmat ovat hyväksyneet tytön kohtalon, on aika tehdä Sagan viimeisistä hetkistä mahdollisimman hyviä. Perheelle tärkeintä on nyt viettää mahdollisimman paljon aikaa yhdessä. Kolmen lapsen isän Kristofferin mukaan Saga rakastaa Disney-elokuvia, ja tulisi rakastamaan matkaa Disneylandiin. Sagalla on isän mukaan myös aivan oma unelmansa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Hän puhuu aina siitä, kuinka haluaisi matkustaa lentokoneella lähellä aurinkoa, isä kertoo.

Perhe kerää rahaa voidakseen käyttää kaiken jäljellä olevan ajan tyttärensä kanssa olemiseen.

Lähde: Expressen

***

10:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.