Mainos

Lääkärit sanoivat, ettei taapero näkisi toista syntymäpäiväänsä – yksi sähköposti pelasti sairaan pikkutytön hengen

Vanhemmat pelkäsivät, ettei heidän syöpään sairastunut pikkutyttönsä tulisi näkemään toista syntymäpäiväänsä – kunnes jotain todella yllättävää tapahtui.

Eteläafrikkalainen Linke Nel on pieni taistelija, joka on joutunut lyhyen elämänsä aikana kokemaan enemmän vastoinkäymisiä kuin kenellekään toivoisi. Ollessaan vasta 14 kuukauden ikäinen, tyttö sairastui sitkeään keuhkokuumeeseen, johon yhdetkään määrätyt antibiootit eivät tuntuneet tehoavan.

Koko ajan nousevalle kuumeelle ja tytön heikkenevälle kunnolle löytyi pian selitys, joka käänsi koko perheen elämän hetkessä ylösalaisin. Lääkäreiden mukaan tyttö ei tulisi näkemään toista syntymäpäiväänsä.

– Linkelle diagnosoitiin leukemia. Häntä hoidettaisiin kuuden kuukauden ajan Etelä-Afrikassa, mutta lääkärin mukaan vaihtoehdot olivat vähissä. Hänen verensä oli 98-prosenttisesti täynnä syöpäsoluja, tytön äiti kertoo.

Perhe myi omaisuutensa saadakseen tytölle hoitoa

Lääkäreiden murskaavasta tuomiosta huolimatta vanhemmat eivät suostuneet luovuttamaan, vaan ryhtyivät itse etsimään lapselleen hoitoa. Epätoivoiset vanhemmat lähettivät 130 sähköpostia lääketieteen asiantuntijoille ympäri maailmaa, ja kaksitoista tuntia myöhemmin vastauksia oli tullut tasan yksi. Mutta tuo yksi viesti oli juuri se, joka pelasti tytön hengen.

Australialaisen Westmeadin lastensairaalan lääkäri pyysi vanhempia lähettämään hänelle kaikki olemassa olevat tiedot tytön terveydentilasta, ja vuorokausi myöhemmin lääkäri lausui sanat, joista vanhemmat eivät olisi voineet olla kiitollisempia. Hän lupasi auttaa.

– Niin nopeasti kuin mahdollista, poikani, tyttäreni ja minä olimme jo lentokoneessa, ja mieheni tuli perässä kahdeksan viikkoa myöhemmin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Myimme lähes koko omaisuutemme saadaksemme hänelle hoitoa, tytön äiti kertoo. 

Vain kuukausi Australiaan saapumisen jälkeen Linken syövän todettiin osoittavan talttumisen merkkejä. Toisin kuin lääkärit perheen kotimaassa uskoivat, tyttö tulisi parantumaan. Nykyisin Sydneyssa asuva perhe ei voi kiittää tarpeeksi lasten lääketieteellistä tutkimuslaitosta (CMRI), joka on mahdollistanut sen, että heidän pikkutyttönsä on tänään täällä heidän kanssaan. Ja mikä tärkeintä, terveenä. 

– Minulle tutkimustyö on tärkeä asia, koska se antaa lapsille mahdollisuuden elämään. Tutkimustyö antaa heille pidemmän elämän tai mahdollisuuden tavanomaiseen elämään, äiti toteaa.

Lähde: Kidspot 

***

10:19

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.