Mainos

Vanhemmat suunnittelivat jo hautajaisia – syöpäsairas tyttö, 10, yllätti lääkärit yhtäkkisellä parantumisellaan

Kun lääkärit uskoivat, ettei mitään ollut enää tehtävissä, syöpää sairastava tyttö osoitti, ettei aikoisi luovuttaa.

Vain vuosi sitten Patty ja Joe Purcon suunnittelivat sydämet särkyneinä heidän kymmenvuotiaan tyttärensä Abbyn hautajaisia. Surun keskellä tapahtui kuitenkin jotain uskomatonta, kun vuonna 2011 leukemia-diagnoosin saanut tyttö yllätti jopa lääkärit ihmeparantumisellaan.

– Hän kertoi meille, että hänellä on elämässä paljon tehtävää. Olemme lakanneet kyselemästä, miksi hän parantui ja keskittyneet katsomaan tulevaisuuteen, äiti kertoo.

Menetys eli läsnä joka minuutti

Abbyn ollessa neljän vanha, hänelle diagnosoitiin Philadelphia-kromosomi-positiivinen leukemia, ja hänen tulevaisuutensa näytti todella epävarmalta; eloonjäämisprosentti oli ainoastaan kaksikymmentä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Epätoivoiset vanhemmat sekä heidän kaksi lastaan viettivät seuraavat kuusi vuotta ravaten sairaalan ja kodin väliä seuraten vierestä tytön rankkoja hoitoja.

– Ympäröimme hänet rakkaudella, koska tiesimme, että saattaisimme menettää hänet millä hetkellä hyvänsä. Oli monia hetkiä, jolloin emme tienneet, tuleeko hän selviämään niistä. Hän kärsi monista infektioista, jotka olisivat voineet päättää hänen elämänsä, Patty kertoo.

"Meidän oli aika antaa hänen mennä"

Perhe kutsuu vuotta 2013 "kauniiksi" vuodeksi. Tytön hoidot oli saatu päätökseen ja hän palasi jälleen kouluun. Abby pääsi jälleen käsiksi normaaliin elämään.

Tätä onnea ehti kuitenkin kestää vain alle vuoden, kun syöpä teki paluun. Vaikka ensimmäinen diagnoosi oli ollut perheelle vaikea, tämä vei heidän elämästään kokonaan pohjan.

– Hänestä tuli liikuntakyvytön, jokainen liike sattui ja hän tuskin puhui, äiti kertoo tytön oireista. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tytölle diagnosoitiin käänteissyrjintä, jossa suoritettu luuydinsiirto oli alkanut hyökätä kehoa vastaan. Abbyn munuaiset pettivät ja tyttö eli täysin koneiden varassa.

– Lääkäreiden mukaan meidän oli aika antaa hänen mennä. Hän oli hereillä ainoastaan tunnin joka päivä. Aloimme valmistaa toisia tyttöjämme hänen kuolemaansa.

"Nyt katsomme tulevaisuuteen"

Perhe ryhtyi hautajaisvalmisteluihin, ja tytön isovanhemmat lensivät sanomaan lapsenlapselleen lopulliset hyvästit.

Mutta sitten Abby heräsi.

– Emme voineet uskoa sitä. Päivien, viikkojen ja kuukausien aikana hän alkoi kävellä ja vahvistua. Se oli täydellinen ihme, Patty riemuitsee.

Asiantuntijat eivät löytäneet mitään, mikä selittäisi tytön yhtäkkisen parantumisen. Vaikka tytön elimet olivat pettämässä ja lääkäreiden mukaan mitään ei ollut enää tehtävissä, tyttö alkoi yhtäkkiä parantua kuin itsestään.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tasan vuosi sen jälkeen, kun vanhemmat saivat kuulla menettävänsä tyttärensä, Abby sai käteensä viidennen luokan päättötodistuksen. Vaikka paranemisprosessi on edelleen käynnissä, tyttö pystyy jo elämään normaalia elämää. Vaikka hänellä on sekä hyviä että huonoja päiviä, jokainen minuutti on täynnä elämää.

– Hän haluaa vain olla normaali lapsi, viettää aikaa ystävien kanssa ja käydä koulua. Hänen elämänasenteensa on ihmeellinen. Näimme hänen kuolevan ja palaavan takaisin elämään. Nyt me katsomme tulevaisuuteen, äiti kertoo.

Lähde: People

***

9:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.