Safari-ralli on peruttu – seuraavaksi ratkeaa Suomen MM-osakilpailun kohtalo

Rallin MM-sarjan oli määrä jatkua heinäkuun puolivälissä Safari-rallilla, mutta tuoreet tiedot Keniasta kertovat, että legendaarinen kilpailu on peruttu. Safari-rallin oli määrä palata MM-kalenteriin ensimmäisen kerran sitten vuoden 2002.

Rallin järjestäjät kertoivat vielä muutama päivä sitten, että tapahtuman valmistelut etenevä täyttä höyryä eteenpäin alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

Perjantaina Kenian hallitus, rallin MM-sarjan promoottori ja FIA tiedottivat, että tämän vuoden kilpailu on peruttu, ja Safari-ralli ajetaan vuonna 2021. Rallin perumisen syyksi kerrottiin koronaviruspandemian aiheuttamat globaalit ongelmat, jotka liittyvät niin talouteen, maiden välillä liikkumiseen kuin suuriin yleisötapahtumiin.

MM-kalenterissa seuraavana on vuorossa Suomen MM-ralli, joka on ainakin vielä toistaiseksi ohjelmassa 6.– 9. elokuuta. Jyväskylän ympäristössä ajettavan kilpailun tilanteesta tiedotetaan seuraavan kerran kesäkuun alussa.

Kauden kolmas peruttu kisa

Kaudella 2020 oli alun perin määrä ajaa 14 osakilpailua, mutta Safari-rallin peruuntumisen myötä maksimimäärä on 11.

Huhtikuinen Chilen ralli peruttiin jo marraskuussa maan epävakaan tilanteen vuoksi, ja toukokuinen Portugalin ralli on peruttu koronavirustilanteen vuoksi.

Huhtikuinen Argentiinan ralli ja kesäkuinen Sardinian ralli yritetään vielä järjestää myöhäisempänä ajankohtana.

Kaudesta on saatu ajettua kolme ensimmäistä osakilpailua. Tosin helmikuinen Ruotsin ralli lyheni radikaalisti maan kehnon lumitilanteen vuoksi, ja maaliskuinen Meksikon ralli päätettiin päivän etuajassa, jotta tapahtumassa mukana olleet ehtivät palata kotimaihinsa ennen koronaviruksen aiheuttamien matkustusrajoitusten voimaantuloa.

Lähde: Motorsport

Lue myös:

    Uusimmat