Rallin MM-kalenterista on katoamassa taas kaksi osakilpailua – saadaanko edes mestareita selville?

Motorsport.com kertoo omiin tietolähteisiinsä pohjautuen, että Uuden-Seelannin ja Japanin MM-rallit ollaan perumassa tältä kaudelta.

Sivuston mukaan kilpailut jäävät ajamatta taloudellisten ja logististen vaikeuksien vuoksi. MM-sarjan promoottorin ja FIAn selvitys Uuden-Seelannin rallin toteuttamisen edellytyksistä valmistuu toukokuun loppuun mennessä. Japanin osalta vastaava ajankohta ei ole tiedossa.

Uudessa-Seelannissa olisi alkuperäisen suunnitelman mukaan määrä ajaa 3.–6. syyskuuta. Maa isännöi MM-rallia viimeksi 2012. Japanissa olisi tarkoitus ajaa 19.– 22. marraskuuta kauden päätösosakilpailu. Japanin edellinen MM-ralli on vuodelta 2010.

Koska ja missä jatketaan?

Tuoreiden tietojen valossa MM-rallikausi olisi typistymässä enintään yhdeksän osakilpailun mittaiseksi – tosin sekin tuntuu tässä vaiheessa lähinnä ylioptimistiselta haihattelulta.

FIAn rallipomo Yves Matton totesi taannoin DirtFish-sivustolle, että ralleja olisi hänen mielestään ajettava järkevä määrä, joka voisi olla esimerkiksi seitsemän, jotta maailmanmestari voidaan julistaa.

Toistaiseksi on saatu ajettua vain kolme osakilpailua: Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon rallit.

Huhtikuinen Chilen ralli peruttiin jo marraskuussa maan levottomuuksien vuoksi, ja koronavirustilanne on tässä vaiheessa johtanut Portugalin ja Kenian rallien perumiseen. Argentiinan ja Italian ralleja on toistaiseksi vain siirretty.

Seuraavana kalenterissa on Suomen MM-ralli, joka olisi tarkoitus ajaa 6.–9. elokuuta. Yhtenä varasuunnitelmana on, että Suomessa ajettaisiin vasta syys- tai lokakuussa.

Kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen toppuutteli kuun alussa puheita rallin siirtämisestä ja painotti, että kaikki päätökset asiaan liittyen tehdään kesäkuun alussa.

– Tällä hetkellä tapahtumavalmistelut jatkuvat sillä ajatuksella, että ralli ajetaan silloin, kun alun perin on suunniteltu. Toki tiedostamme vastuumme, että emme lähde tekemään mitään holtitonta. Seuraamme tilannetta ja viranomaisten suosituksia sekä odotamme kesäkuun alkua. Silloin katsomme hallituksen seuraavat päätökset ja teemme sen pohjalta omat ratkaisut. Sitä ennen tuskin tehdään mitään ratkaisuja mihinkään suuntaan, Tarkiainen sanoi parisen viikkoa sitten MTV Urheilulle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja