Mainos

Sade ja kolea sää rauhoittivat päättäjäisjuhlintaa

Suomen Punaisen Ristin ensiapuryhmä arvioi Helsingissä, että eilinen oli hiljaisin päättäjäispäivä 20 vuoteen.

Koulujen päättäjäisiä juhlittiin eilisiltana ja viime yönä eri puolilla Suomea kohtalaisen rauhallisesti. Nuorison juhlintaa hillitsi viranomaisten mukaan sateinen ja kolea sää.

Poliisin ja hätäkeskusten mukaan humalaisia oli kuitenkin liikkeellä normaaliviikonloppua runsaammin, eikä tappeluilta ja tapaturmilta täysin vältytty.

Tiettävästi vakavin välikohtaus sattui kahden aikaan aamuyöllä Kemijärven Jaakontorilla ja Vapaudenkadulla, jossa puolenkymmentä nuorta otti mittaa toisistaan. Yhdellä riehujista oli tappelussa aseena kirves, jolla hän iski rikki toisen nuoren autonikkunan. Kaikki tappeluun osallistuneet saivat rytäkässä vammoja kasvoihin ja raajoihin.

Myös Helsingissä nujakointi, varkaudet ja pahoinpitelyt pitivät virkavallan liikkeellä. Helsingin päivystävän komisarion Markku Mäkisen mukaan kello viiteen mennessä aamulla tehtäviä oli kertynyt useita kymmeniä. Vakavilta tapauksilta oli kuitenkin vältytty.

Hietaniemen uimarannalla oli tavanomaista tyhjempää, kun taas Rautatieasemalla ja asematunnelin lämmössä juhlijoita riitti ajoittain ruuhkaksi asti.

Suomen Punaisen Ristin ensiapuryhmä arvioi aamulla, että eilinen oli hiljaisin päättäjäispäivä 20 vuoteen.

-Selviämisasemalle vietiin kaksi nuorta, kun tavanomaisesti luku liikkuu parinkymmenen hujakoilla. Eikä laastareitakaan tarvittu kuin muutamia, valmiustoiminnan koordinaattori Riitta Bäckman myhäili.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.