Mainos

Saddam Hussein yhä tietymättömissä

Liittouma on vanginnut useita Irakin sodanjohtoon kuuluvia henkilöitä. Maan johtajan Saddam Husseinin tila on kuitenkin yhä arvoitus.

Liittouman joukot ovat viikonlopun aikana ottaneet sotavangeikseen kaksi kenraalia ja neljä muuta korkea-arvoista irakilaisupseeria. Heidän avullaan amerikkalaiset ovat löytäneet muun muassa suuren asevaraston. Irakin presidentin Saddam Husseinin kohtalo, kunto ja olinpaikka ovat kuitenkin yhä arvoituksia.

- Ehkä joku tietää mutta minä en. Sen jälkeen kun aloitimme operaation, en ole nähnyt luotettavia todisteita siitä, että Irakin hallituksella on johtajaa, sanoi liittouman komentaja, kenraali Tommy Franks.

Sodan aloittaneet ohjusiskut kohdistettiin Saddamin palatsiin, mutta osumatarkkuutta ei ole pystytty vahvistamaan. Irakin televisio on näyttänyt Saddamin esiintymisiä viime päivinäkin, mutta niiden epäillään olevan nauhoitettuja. Joka tapauksessa amerikkalaiset uskovat, että Saddamin hallinto on pommitusten jäljiltä hajaannustilassa.

Irakilaisten mukaan maan ylimmässä hallinnossa ei ole mitään vialla. Irakin tiedotusministeri Mohammed Saeed al-Sahhaf sanoo, että kyse on häviöön ajautuvien hyökkääjien psykologisesta sodankäynnistä.

- Hyökkääjiä odottaa kuolema, ja he ovat yhä ahtaammalla. Sen vuoksi he ovat paniikissa ja keksivät kaikenlaisia valheita ja syytöksiä, al-Sahhaf sanoi.

Amerikkalaiset puhuvat toistaiseksi vain Irakin hallinnon kukistamisesta. Saddamin kohtaloa tai mahdollista olinpaikkaa selvitetään kuitenkin kuumeisesti. olisi liittoumalle kiusallista, jos sekä Osama bin Laden että Saddam Hussein olisivat sodan jälkeen yhä kateissa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 30.03.2003).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.