Mainos

Sadat irakilaiset osoittivat mieltään asevaraston räjähdyksen jälkeen

Irakilaiset ovat osoittaneet mieltään amerikkalaisia vastaan bagdadilaisen asevaraston räjähdyksen jälkeen. Räjähdyksessä arvellaan menehtyneen jopa 40 ihmistä.

Sadat irakilaiset ovat osoittaneet mieltään Bagdadin asevaraston räjähdyksen jälkeen. Noin 500 irakilaista huusi Yhdysvaltain vastaisia iskulauseita ja vaati amerikkalaisjoukkoja lopettamaan aseiden hävittämisen asutetuilla alueilla.

Amerikkalaiset sanoivat aluksi, että kyseessä oli liittouman suorittama räjäytys, mutta kertoivat myöhemmin, että tunnistamaton joukko hyökkäsi asevarastolle ja sytytti sen tuleen.

Tiedot räjähdyksen kuolonuhreista ovat ristiriitaisia ja vaihtelevat kuudesta kuolleesta aina neljäänkymmeneen. Sairaalalähteiden mukaan kuolleita on ainakin 12.

Yhdysvaltain sodanjohto on vahvistanut tiedotteessaan, että räjähdyksessä menehtyi ainakin kuusi ja haavoittui neljä irakilaista. Vapaaehtoinen pelastustyöntekijä kertoi puolestaan uutistoimisto AFP:lle, että kuolleita olisi 14. Hänen mukaansa räjähdyksessä on lisäksi loukkaantunut yli 50 ihmistä.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.