Mainos

Sadat ihmiset kehittämässä Aalto-yliopistoa

Aalto-yliopiston kehittelyvaihe on täydessä käynnissä. Työryhmät neljänsadan ihmisen voimin haravoivat ideoita toimintamalliin, jossa Teknillinen korkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Helsingin kauppakorkeakoulu voivat yhdistää osaamistaan.

Aalto-yliopiston malli yhdistää eri tieteitä on ainutlaatuista maailmanlaajuisestikin.

- Saattaa olla joku tekninen keksintö, jolle muotoilija voi antaa houkuttelevan muodon. Sitten kauppatieteilijän avulla perustetaan yritys, joka voi myydä näitä tuotteita, kuvailee yhteistyötä rehtori Tuula Teeri.

- Kilpailukykymme tulee siitä, että voimme hyödyntää erilaista, uudentyyppistä osaamista, joka luo vahvan pohjan uudenlaisen liiketoiminnan kehittämiseen, toteaa johtaja Timo Kekkonen Elinkeinoelämän Keskusliitosta.

Yliopiston peruspääoman yksityisestä rahoituksesta puuttuu vielä 80 miljoonaa. Kun sponsorirahaa on pelissä, on pelätty, voiko tieteen perustutkimusta tehdä ilman liike-elämän vaatimuksia.

- Aallon johtokunnassa olevilla teollisuusjohtajilla ei ole aikaa mikromanageerata meidän tutkimusta, Kekkonen vakuuttaa.

Yliopiston idea on herättänyt kiinnostusta ulkomailla, mikä ei vielä takaa kansainvälistä menestystä. Pienelle maalle on kuitenkin tärkeää panna eri osaajat yhteen ja löytää uutta luovuutta.

- Muistan hyvin aikoinaan, kun Yrjö Neuvo Nokiassa totesi, että ei ole mitään sen luovempaa kuin matkapuhelimen suunnittelu. Luovuuskin pitää nähdä laajempana käsitteenä kuin perinteinen taiteilijaporukka on tottunut, Kekkonen summaa.

Katso Eija Bastmanin juttu (Kymmenen uutiset 14.4.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.