Sadan tonnin sähkö-Minissä ilmastointi ja ohjaustehostinkin maksavat ekstraa – mutta senkin saa anteeksi, kun näyttää näin nätiltä

0:35
Näin upealta näyttää lähes 100 000 euron sähkö-Mini.

Nostalgiannälkäisille ja syvillä taskuilla varustautuneille Mini-fanaatikoille on nyt tarjolla mielenkiintoinen vaihtoehto sähköautomarkkinoilla.

Mini työskentelee parhaillaan historiansa ensimmäisen sähköauton parissa, mutta brittiläisfirma Swind on jo askeleen edellä. Tavallaan.

Swind on juuri tuonut markkinoille E Classic Mini -nimeä kantavan, vanhan Minin korille rakentuvan sähköautonsa. Kyseessä ei ole mikään uniikki yksilö, sillä autoa tullaan valmistamaan 100 kappaletta.

Lontoon klassikkoautonäyttelyssä paljastettu E Classic Mini on varustettu 24 kWh:n akustolla, joka kuljettaa autoa yhdellä latauksella jopa 200 kilometriä.

Sähkömoottorista saadaan tehoa 80 kilowattia (108 hevosvoimaa). Mitään suurta vauhdin hurmaa autolla ei kuitenkaan pääse kokemaan, sillä se kiihtyy nollasta sataan 9,2 sekunnissa. Huippunopeus on 130 kilometriä tunnissa.

Alkuperäiseen Miniin verrattuna E Classic on 80 kiloa painavampi, mutta 720-kiloisena edelleen höyhensarjalainen.

Polttoainesäiliöstä luopuminen on mahdollistanut tavaratilan kasvattamisen 200 litraan.

Autoksi, joka maksaa enemmän kuin Audi e-tron, tarjoaa E Classic Mini jopa käsittämättömän vähän vakiovarusteita. Sellaisetkin toiminnot kuin ilmastointi ja ohjaustehostin ovat tarjolla vain lisämaksusta. Tosin saa autoon sitten halutessaan myös satelliittinavigoinnin, avautuvan katon tai vaikka pikalatausmahdollisuuden.

Swind tarjoaa E Classic Minille vain yhden vuoden takuun, mutta sentään ilman kilometrirajaa.

Lähde: Swind

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja