Sulkekaa silmänne, puristit! Romuttamolta pelastettu Ferrari 308 GTS sai uuden elämän sähköautona

3:26

Perinteitä arvostavat Ferrari-fanaatikot saattavat kauhistua tästä luomuksesta, mutta voittaako auto heidät puolelleen nopeudellaan?

Pääkuvan video

Maailman ainoa sähkö-Ferrari on nopeampi kuin alkuperäinen

Yhdysvaltalaismies rakensi romuttamolta löytyneestä Ferrarin-raadosta upean sähköauton.

Kalifornialainen Eric Hutchinson teki sen, mitä monet ovat pelänneet jo vuosia ja loi täysin sähköisen Ferrarin. Kyseessä on sähköautoksi muunnettu 308 GTS vuodelta 1978.

– Paloin halusta selvittää, kumpi autoista olisi nopeampi radalla; tämä vai alkuperäinen, Hutchinson kertoo.

Autot laitettiin vastakkain Willow Springsin kilparadalle, jossa ammattikuljettaja ajoi vuorotellen kummallakin. Kävi ilmi, että sähköversio oli 2,5-kilometrisellä radalla kymmenisen sekuntia nopeampi.

Romuautosta jalokiveksi

Ferrari oli äärimmäisen huonossa kunnossa, kun Hutchinson löysi sen romuttamolta. Se oli osittain palanut ja muutenkin karmaisevassa tilassa.

Auton korjaamiseen ja entisöitiin meni kaksi vuotta, joiden aikana Hutchinson kertoo lyöneensä hanskat tiskiin neljä kertaa. Tuhansia ja tuhansia tunteja myöhemmin auto oli valmis – mutta ei sellainen kuin moni oli odottanut.

Ferrari-pomo Sergio Marchionne uhosi vuonna 2016, ettei sähköisessä maranellolaisessa olisi mitään järkeä, koska "aggressiivinen ääni on niin olennainen osa ajokokemusta". Tämä antoi Hutchinsonille kipinän tehdä jotain poikkeuksellista.

– Siinä on jotain hyvin rauhoittavaa, kun ajat autolla, jonka moottori ei pidä lainkaan ääntä. Sitten painat lapun tiskiin, mikä on pelottavaa. Auto suorastaan räjähtää ja kuulet ainoastaan renkaiden sutivan.

Hutchinsonin mukaan kokemusta ei voi verrata alkuperäisellä 308:lla ajamiseen.

Voittavan tarjouksen tehnyt ei tiennyt, että kyseessä oli sähköauto

Sitten tuli päivä, kun Hutchinson päätti luopua ainutlaatuisesta Ferraristaan. Auto päätyi Barrett-Jacksonin huutokauppaan, josta se napattiin 77 000 dollarin eli noin 62 000 euron hintaan.

– En tiennyt auton olevan sähköinen tehdessäni tarjousta. Luulin sen olevan vain erittäin hyvässä kunnossa oleva ajokelpoinen yksilö, auton uusi omistaja Drew Gill kertoo.

Hän kuitenkin ihastui autoon entistä enemmän hypättyään sen kyytiin ensimmäisen kerran ja tajuttuaan, mistä on kyse. 

– Se on nopea ja parempi kuin mikään muu markkinoilla tällä hetkellä oleva sähköauto. Ja se on Ferrari. Mitä muuta autolta voi toivoa?

Lähde: CNN, kuva: Barrett-Jackson

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja