Sadan naisen raati vastasi ikuisuuskysymykseen peniksen kokoon liittyen – "Jotkut miehet eivät ymmärrä..."

2:27

Murehditko peniksesi kokoa? Pelkäätkö, ettet riitä kumppanillesi? Miehille suunnattu sivusto otti selvää sadan naisen mielipiteestä aiheeseen liittyen. 

Yllä olevalla videolla pohditaan, mikä on yleisin ongelma seksissä.

Peniksen koon merkitys herättää usein paljon keskustelua. Onko sillä mitään merkitystä? Tai jos onkin, niin kumpi on tärkeämpää: pituus vai paksuus? Asiaan on ottanut kantaa muun muassa aikuisviihdetähti Asa Akira.

Kumpi sitten on oikeasti tärkeämpi ominaisuus naisten mielestä? Miehille suunnattu Men's Health -sivusto päätti ottaa selvää ja kysyi asiaa sadalta 18–71-vuotiaalta naiselta. Kysely kohdennettiin nimenomaan naisille, jotka myös harrastavat miesten kanssa seksiä.

"Paksuus ja pituus eivät merkitse, jos..."

Kahdesta ominaisuudesta puhuttaessa sadan naisen joukosta ylivoimainen enemmistö, 70 prosenttia, liputti peniksen paksuuden puolesta. Vain 18 prosenttia naisista oli sitä mieltä, että pituus olisi peniksessä merkittävämpi ominaisuus.

Huomioitavaa kuitenkin on, että 12 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi, ettei peniksen koko ole millään lailla merkittävä asia heille. 

– Peniksen paksuus ja pituus ovat vähemmän tärkeitä asioita kuin miehen kyky kuunnella, mikä tuntuu hyvältä hänen kumppaninsa mielestä. Paksuus ja pituus eivät merkitse, jos käytät aikaa esileikkiin ja hänen lämmittelyynsä, vakuuttaa myös psykoterapeutti ja kliininen seksologi Kristie Overstreet Men's Healthille.

Kumpikaan ominaisuus ei painanut aiemmassa tutkimuksessa

Myös esimerkiksi vuonna 2015 The Journal of Sexual Medicine -lehdessä samasta aiheesta julkaistun tutkimuksen tulokset painottuivat muihin asioihin kuin peniksen kokoon. Tutkimustulokset paljastivat nimittäin, että naisille tärkein ominaisuus kumppanin peniksessä on sen ulkonäkö kaiken kaikkiaan.

Toiseksi tärkeimpänä asiana naiset pitivät tutkimuksen mukaan häpykärvoituksen ulkomuotoa. Näiden kahden tärkeimmän ominaisuuden taakse jäivät siittimen ihon kunto, peniksen paksuus ja terskan muoto. Vasta näiden ominaisuuksien jälkeen tuli peniksen pituus.

"Jotkut miehet eivät ymmärrä..."

Jos oman varustuksen koko kuitenkin vaivaa, kannattaa pitää mielessä, että suurin osa naisista tarvitsee joka tapauksessa klitoriksen stimulaatiota orgasmin saavuttamiseksi. Tähän suuseksi on oiva keino.

– Jotkut miehet eivät ymmärrä, että suurin osa naisista saa orgasmin klitorista stimuloimalla tai klitoriksen stimulaation ja yhdynnän yhdistelmällä. He luulevat, että peniksen käyttäminen katuporan tapaan on parasta. Se ei toimi, etenkään niiden kohdalla, joilla ei ole niin iso kuin he haluaisivat, Overstreet muistuttaa.

"Yksikään koko ei ole paras"

Loppujen lopuksi on hyvä muistaa, että jokaisella naisella on oma, henkilökohtainen mieltymyksensä.

– Yksikään peniksen koko ei ole "paras", ei peniksissä ole hierarkiaa. Joillekin iso ja paksu on ihanteellinen, mutta toisille ei välttämättä, muistuttaa seksologi Emily Morse Men's Healthille.

Morse muistuttaa, että tyydyttävällä seksillä ei ole niinkään tekemistä peniksen koon kanssa, mutta sitäkin enemmän kaikkien muiden, yhdyntää ympäröivien asioiden kanssa.

***

8:10

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja