Sacherkakku

  • 150 g voita
  • 1 levy taloussuklaata
  • 5 kananmunaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilijasokeria
  • Täyte:
  • 2 dl aprikoosisosetta tai -hilloa
  • Kuorrutus:
  • 100 g talousuklaata
  • 2 rkl voisulaa
  • 2 rkl kahvia

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä.

Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset sekä tomusokeri vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon suklaaseos sekä kuiva-aineet. Lisää viimeisenä varovasti sekoittaen valkuaisseos.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteisessa uunissa 60-70 minuuttia uuni alimmalla ritilätasolla.

Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä täytteeksi aprikoosisose. Voit valmistaa soseen valutetuista säilykeaprikooseista tai keittämällä kuivattuja liotettuja aprikooseja sokeriliemessä.

Kuumenna kuorrutusaineet kattilassa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Levitä seos kakun päälle ja reunoille veitsellä tai lastalla. Voit koristella kakun suklaahipuilla.

Lue myös:

    Uusimmat