Säästöä säilömällä?

Säilömisen myötä saatavaa rahallista säästöä on vaikea arvioida. Toisinaan kaupasta ostaminen tulee yhtä halvaksi.

Jos viljelet kasviksia, marjoja tai hedelmiä itse, säästöä kyllä tulee. Varsinaista rahallista säästöä on kuitenkin erittäin vaikea laskea.

Marttojen kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen huomauttaa, että viljely on monelle ihmiselle enemmän tunnetason asia.

− Mikäli saat itse säilömällä jotain sesonkituotetta edullisemmin, säästöä tulee. Jos esimerkiksi käytät paljon hilloja, niin kyllähän kotihillot tulevat edullisemmaksi. Lisäksi tiedät, että tuotteessa on oikeita raaka-aineita.

Hopsu-Neuvonen kehottaa säilöjiä kuitenkin miettimään tarkkaan, mitä kannattaa säilöä itse ja mitä puolestaan saa kaupasta ympäri vuoden.

− Jos esimerkiksi haluat talvella kotimaisia marjoja, niitä löytyy myös kaupan pakastimesta. Ihminen ei ole yhtään huonompi, vaikka ei olisi säilönyt yhtään.

Seuraa hintoja

Useimpien marjojen ja kasvisten myyntisesonki alkaa juuri nyt lähentyä loppuaan. Kannattaako kuluttajan rynnätä myyntiskille viime tingassa hintaromahduksen toivossa?

− Aina on olemassa päivän hinta. Voi olla, että marjoja tulee jonain pienenä hetken paljon, ja silloin hinta laskee. Mutta loppukaudesta hinta voi usein noustakin, koska tuotteet ovat niitä viimeisiä. Hintakehitystä täytyy vain seurata, Hopsu-Neuvonen sanoo.

Mahdollisista halvoista hinnoista ei kannata myöskään sokaistua. Tärkeintä säilömisen suhteen on ostaa laatua.

− Huonoa tuotetta ei kannata säilöä. Pakastin ei tee laadulle ihmeitä, Hopsu-Neuvonen muistuttaa.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja