Säilöminen on hyvä ja helppo tapa ottaa talteen syksyisen luonnon parhaat antimet. Samalla tiedät tarkkaan, mistä aineksista purkkiesi sisältö koostuu. Valitse alla olevista säilömismenetelmistä sinulle parhaiten sopiva!
Hapansäilöntä
Hapattaminen on edullinen säilöntätapa. Se perustuu maitohappobakteerien aikaansaamaan käymiseen, jonka myötä tuotteen pH laskee ja haitallisten mikrobien toiminta estyy.
Tarvitaan riittävästi käymiskykyisiä sokereita, käymiselle otollinen lämpötila, hapettomat olot sekä hyvä hygienia, jotta maitohappobakteerit pystyvät muodostamaan maitohappoa. Hapansäilöntä vaatiikin tekijältään tarkkuutta.
Kaalin hapattaminen onnistuu varmimmin, joten siitä on helpoin aloittaa. Menetelmä käy myös muille kasviksille sekä sienille. Onnistunut hapansäilyke on raikkaan hapan ja hyväarominen.


