Mainos

Säässä ei lupausta parempaan – viikonloppuna jatkuvaa sadetta sekä sadekuuroja

Sää on tänään edelleen epävakaista. Lauantai ja sunnuntai eivät tuo helpotusta, sillä luvassa on jatkuvaa sadetta sekä sadekuuroja.

Tänään pilvisintä on Lapissa. Maan etelä- ja keskiosassa sää vaihtelee.

– Enimmäkseen on melko aurinkoista, mutta maan etelä- ja keskiosan yli itään kulkee sadekuuroja jo aamusta. Lännestä Tampereen eteläpuolen ylitse itään kulkee kuuroja, jotka yleistyvät iltapäivällä. Illalla sää taas selkenee maan etelä- ja keskiosassa, kertoo Forecan meteorologi Ilkka Alanko.

Tänään lämpöasteet liikkuvat 14-18 asteen välillä. Pohjois-Lapissa on hieman viileämpää.

Lauantaina luvassa runsaita sateita

Lauantaina sadealue liikkuu koko Suomen yli itään. Sadealueen jälkipuolella on luvassa sadekuuroja.

Maan länsiosassa sataa jo varhain aamulla. Iltapäivällä sateisinta on maan itäosassa Oulun korkeudella ja etelä-Lapissa.

– Lauantaina sade on paikoitellen runsasta, mutta ohimenevää, se ei jää mihinkään paikalleen satamaan. Paitsi illalla etelä-Lapin tienoilla, siellä ovat suurimmat sateet, Alanko sanoo.

Lauantaina iltapäivällä maan länsiosassa pilvipeite rakoilee ja sateet muuttuvat kuuroluonteisiksi. Alangon mukaan Pohjois-Lappi saattaa jäädä sateettomaksi.

– Maan etelä- ja keskiosassa pilvipeite rakoilee, eikä iltapäivällä kello kolmen jälkeen enää sada hyvällä tuurilla. Sää selkenee ja poutaantuu iltaa kohti koko ajan enemmän.

Lauantaina lämpimintä on poutaisilla alueilla. Iltapäivällä Lounais-Suomessa on 15-18 astetta, muualla maassa lämpötila on 12-15 astetta sateiden vuoksi. Pohjois-Lapissa on noin 10 astetta.

Sunnuntaina Suomen päällä on matalapaine, ja monin paikoin sataa edelleen. Lämpöasteet ovat etelä-Suomesta Oulun korkeudelle 14-18 ja Lapissa 12-14 asteen välillä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.