Mainos

Viileähkö viikonloppu edessä – paikoin tulee sateita

Viikonloppu on yhä melko viileä, vaikka sää onkin hitaasti lämpenemässä. Sadekuuroja tulee paikoin, itään ja Käsivarren Lappiin yltää yhtenäisempiä sateita sunnuntaina.

Perjantai on epävakainen ja kolea koko maassa.

– Voimakkaimmat sadekuurot saadaan Etelä-Suomessa ja Perämeren rannikolta kohti Pohjois-Karjalaa ulottuvalla vyöhykkeellä. Päivälämpötilat ovat 6-14 asteessa, viileintä on Lapissa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Tuulet ovat jo heikentyneet Salomo-myrskyn jäljiltä. Etelä- ja Keski-Suomessa tuuli on tänään enimmäkseen heikkoa. Perämerellä puhaltaa navakka koillistuuli.

Viikonloppuna sää alkaa hitaasti lämmetä, mutta lämpötilat pysyvät kuitenkin vielä melko viileinä.

– Lauantaina lämpötilat vaihtelevat etelän noin 15 asteesta pohjoisen vajaaseen kymmeneen asteeseen. Pilvisyys on edelleen runsasta suuressa osassa maata, etelässä on ehkä jo vähän aurinkoisempaa. Yksittäisiä sadekuuroja voi tulla paikoin.

Varhainen sunnuntaiaamu on laajalti aurinkoinen, mutta pilvisyys lisääntyy päivän mittaan. Suomen itäpuolella oleva sadealue yltää itärajalle, jossa voi sataa päivällä. Myös Käsivarren Lapissa sataa vettä, mutta muualla päivä on laajalti pilvipoutainen. Sää kirkastuu taas iltaa kohden.

Sunnuntaina lämpötilat ovat etelässä 15-16 asteessa, maan keskiosassa 12-14 ja pohjoisessa 10-13 asteessa.

Ensi viikolla sää lämpenee.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.