Mainos

Koulujen päättäjäisviikonlopun sää: Näkemiin helle – Lappiin jopa räntää ja lunta

Sää muuttuu rajusti viikonlopuksi. Viileä pohjoistuuli kuljettaa meille kylmää ilmaa pohjoisesta. Lämpötilat putoavat paikoin yli kymmenellä asteella.

Tänään perjantaina ukkosrintama kulkee maan keskiosan yli kaakkoon.

– Voimakkaimmat ukkoskuurot saadaan iltapäivällä Itä-Suomessa. Länsi- ja lounaisrannikolla sateet jäänevät vähäisiksi, siellä tulee vain joitakin yksittäisiä sadekuuroja. Rintaman jälkipuolella sää kirkastuu. Etelässä noustaan vielä tänään hellelukemiin, yli 25 asteeseen, mutta rintamassa ja sen pohjoispuolella on viileämpää kuin eilen, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Esimerkiksi Pohjanmaalla rintaman pohjoispuolella lämpötila on tänään vain 20 asteen tienoilla, vaikka aurinko paistaa. Lapissa pilvisyys on päivällä vaihtelevaa, lämpötilat ovat kymmenen asteen vaiheilla. Keski- ja Pohjois-Lapissa tulee sadekuuroja, Kilpisjärvellä on satanut aamulla räntää.


Sadekuuroja ja viileää viikonloppuna

Lauantaiaamu on pohjoisinta Suomea lukuun ottamatta aurinkoinen. Koulujen päättäjäispäivän lämpötilat ovat etelässä ylimmillään 15-18 astetta, maan keskivaiheilla 10-15 ja pohjoisessa 6-10 astetta.

Taivaalle alkaa nousta pilviä jo aamupäivällä. Pilvisyys on runsaimmillaan iltapäivällä, mutta vähenee taas iltaa kohden. Iltapäivällä aurinkoisinta on Pohjanmaalla.

– Lauantaina päivällä Pohjois- ja Itä-Suomessa liikkuu sadekuuroja. Keski- ja Pohjois-Lapissa voi sataa räntää, illasta alkaen myös lumikuurot ovat mahdollisia. Luoteistuuli on merellä navakkaa ja etenkin sisämaassa puuskaista ja se saa sään tuntumaan kolealta. Yötä myöten ulkona juhlivien kannattaa pukeutua lämpimästi. Yön alimmat lämpötilat vaihtelevat Lapin nollasta etelän alle kymmeneen asteeseen, toteaa Miina Manninen.

Sunnuntaina sadekuuroja on liikkeellä enemmän kuin lauantaina ja sää viilenee entisestään.

– Ainoastaan länsirannikolla mereltä puhaltava tuuli pitää sään poutaisena, kaikkialla muualla voi sadella vettä. Lapissa on niin kylmää, että voi tulla myös räntäkuuroja. Tuuli on edelleen luoteesta ja se on puuskaista. Lämpötilat vaihtelevat etelän noin 15 asteesta pohjoisen alle kymmeneen asteeseen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.