Viikonlopun sää on vähän kaikkea: Helleraja voi ylittyä, myrskypuuskia etelässä ja ukkostakin: "Lappi on maan lämpimin kolkka"

Etelä-Suomeen saapuu lauantaiksi sadetta, mutta Lappi on Suomen lämpimin kolkka – meteorologi kertoo enemmän 3:18
Katso video: Etelä-Suomeen saapuu lauantaiksi sadetta, mutta Lappi on Suomen lämpimin kolkka – meteorologi kertoo enemmän

Viikonlopun sää näyttää lämpimältä, mutta sateita esiintyy eri puolella Suomea.

Perjantaina sää poutainen lähes koko maassa, korkeapaineen keskus on vähitellen väistymässä Suomen yltä itään. Etenkin idänpuoleinen tuuli voimistuu perjantai-iltaa kohden ja tuuli on navakkaa lauantaina, kertoo MTV:n meteorologi Miina Manninen.

Lauantaipäivän aikana Etelä-Suomeen saapuu sateita, joka siirtyy sunnuntaina maan keskivaiheille. Lämpö kuitenkin jatkuu. Lähes päivittäin ylimmät lämpötilat ovat lähellä hellerajaa eli 25 astetta. Helleraja voi rikkoutua joinakin viikonlopun päivistä.

Perjantaina iltapäivällä on odotettavissa yksittäisiä sadekuuroja Lapissa. Etelässä on pääasiassa poutaa. Koko maassa lämpötilat ovat hyvin lähellä torstain lukemia tai vähän sen yläpuolella. Maan keskiosissa lämpötilat vaihtelevat 20-24 asteen välillä. Pilvisyys on iltapäivällä runsaimmillaan.

Lauantaiaamun ja aamupäivän aikana Suomenlahdella voi olla myrskypuuskia, kun seuraava sadealue voimistaa tuulia. Tuulet voimistuvat myös sisämaassa ja puuskat voivat olla kovia. Viimeistään puoliltapäivin sateet saapuvat etelärannikolle, josta sadealue liikkuu iltaa kohden pohjoisemmaksi.

Sateet voivat olla lauantaina melko voimakkaita ja saattaa ukkostaa.

Pohjois-Suomeen sadealueet eivät vaikuta vielä lauantaina, jossa sää jatkuu heikkotuulisena ja laajalti aurinkoisena.

– Päivän ylimmät lämpötilat ovat Lapissa 25 asteessa. Lappi on lauantaina maan lämpimin kolkka, Manninen toteaa.

Sunnuntaina sadealue levittäytyy maan keskivaiheille. Sadealue on lauantaita laajempi ja hajanaisempi. Voimakkaimmat sateet ovat maan keskivaiheilla, jossa voi myös ukkostaa. Etelässä on pääosin poutaa, mutta yksittäisiä sadekuuroja voi esiintyä. Lämpötilat kirivät yli 20 asteeseen. Pohjoisessa sää jatkuu kesäisen lämpimänä.

Alkuviikolle on luvassa epävakaista säätä, mutta luvassa on kesäistä lämpöä. Lämpötilat pysyvät yli 20 asteessa.

Lue myös:

    Uusimmat