Mainos

Torstai on viikonpäivistä kolein – viikonloppunakin jäädään helteistä

Sää jatkuu hieman viime viikkoa syksyisempänä. Forecan meteorologi Kristian Roine kertoo, ettei korkeapaineita ole näköpiirissä, vaan lännestä saapuu Suomen ylle sateita.

Päivälämpötilat laskevat viikon aikana jonkin verran aiemmasta. Etelä-Suomen aurinkoisilla alueilla lämpötila saattaa nousta vielä parinkymmenen asteen paremmalle puolelle. Hellelukemia ei kuitenkaan enää loppuviikolla mittailla. Sateisilla alueilla on selvästi viileämpää.

– Vielä tänään lämpötila on parinkymmenen asteen molemmilla puolilla maan etelä- ja keskiosassa. Lapissa sää on selvästi viileämpi. Lapissa päivä on sateinen ja tuulinen.

Aurinkoa ja hajanaisia sateita

Keskiviikkona lämpimintä on edelleen Etelä-Suomessa ja länsirannikon tuntumassa. Itärajalla ja Lounais-Suomessa on liikkeellä iltapäiväkuuroja.

Torstaina puolestaan lännestä saapuu koko maahan hajanaisia sateita.

– Torstai on selvästi viileämpi päivä.  Sateisilla alueilla jäädään noin 15 asteeseen. Aivan etelärannikon tuntumassa sateet jäävät vähäisemmäksi, ja lämpötila saattaa vielä olla 20 asteen tuntumassa.

Perjantaina puolestaan sateet painottuvat aivan etelärannikon tuntumaan. Maan keski- ja pohjoisosassa on aurinkoista. Perjantaina maan eteläosassa lämpötila on edelleen noin 20 astetta, Keski-Suomessa noin 15 astetta ja pohjoisessa vain noin 10 astetta.

Sadekuuroja ja viileyttä

Lauantai näyttää aika epävakaiselta.

– Silloin maan etelä- ja Keski-Suomen yli liikkuu heikko matalapaine. Etenkin lauantaiaamu on sateinen, mutta päivällä aurinko näyttäytyy Etelä- ja Länsi-Suomen alueella. Sadekuuroihin kannattaa silti varautua.

Lämpötila vaihtelee lauantaina 20 asteen molemmin puolin.

Sunnuntaina sadekuuroja tulee maan keskiosassa. Etelä-Suomessa ja aivan länsirannikolla puolestaan voi olla hyvinkin aurinkoista. Sunnuntai on kuitenkin aavistuksen verran viileämpi päivä kuin lauantai.

Sunnuntaina lämpötila on yleisesti viidentoista asteen vaiheilla, maan eteläosassa 18 asteen vaiheilla.

– Parinkymmenen asteen lukemista jäädään jo, ennustaa 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.