Mainos

Saariston postikiista jatkoajalle

Postin ja Turun saaristolaisten kiista postinjaosta otetaan uuteen harkintaan. Posti haluaisi korvata saariston vaikeimmilla alueilla perinteisen postivenejakelun helikopterijakelulla. Korppoon vakituista väkeä ja kesäasukkaita edustava lähetystö luovutti tänään Postin pääjohtajalle Asko Saviaholle yli 850 henkilön allekirjoittaman kirjelmän, jossa vastutetaan kopterijakelua. Lisäksi saaristolaiset kieltäytyivät antamasta kopterille laskeutumislupaa.

Posti ehdottikin tänään, että kiista siirretään telehallintokeskuksen puntaroitavaksi. Posti haluaa käydä läpi erilaisia jakeluvaihtoehtoja ja -järjestelyjä ennen kuin nykykäytäntöön tehdään muutoksia.

Posti suunnitteli antavansa postinjakelun ympärivuotisesti yksityiselle helikopteriyrittäjälle Korppoon ja Rymättylän alueiden vaikeakulkuisella saaristoalueella. Saariston asukkaat kuitenkin pitivät suunnitelmaa epäonnistuneena.

Pääosa eli 90 prosenttia postinjakelusta maamme saaristoissa hoituu lossien ja yhteysalusten turvin. Järjestelmää täydentävät venereitit yksittäisiin saariin. Postin mukaan Korppoon ja Rymättylän alueen helikopterisuunnitelmien taustalla on vanheneva kalusto, ikääntyvä henkilöstö ja vaikeus saada sekä vakinaisia että varalla olevia jakajia venereiteille.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.