Saako Soini luottamuksen? Kokoomuksen Sirén kiemurtelee vastauksessaan: "Minulle ei olisi ongelma ottaa rangaistuksia"

Ulkoministeri Soinin luottamus koetuksella 9:59

Eduskunta äänestää tänään ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamuksesta. Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.) kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, ettei haluaisi äänestää Soinin luottamuksen puolesta.

Video: Kansanedustajat Saara-Sofia Sirén ja Tytti Tuppurainen pohtivat äänestystä luottamuksesta Soiniin Huomenta Suomessa. 

Sirén ei kuitenkaan tiedä, kuinka tulee todella äänestämään. Hänen mukaansa tilanne meni monimutkaiseksi, kun asiasta tehtiin hallituskysymys.

– Sen takana seison, että ministeri Soinin luottamuksen puolesta en voi enkä aio äänestää. Täytyy vielä katsoa äänestykseen asti, minkälainen liikkumatila tässä on, hän sanoo.

Lue myös:

Eduskunta äänestää tänään ulkoministeri Soinin luottamuksesta – MTV Uutiset seuraa paikan päällä


– Minulla ei olisi mitään ongelmaa ottaa vastaan henkilökohtaisia rangaistuksia siitä, että äänestän eri tavalla kuin ryhmä. Jos äänestyskäyttäytymiseni aiheuttaisi sen, että koko hallitus kaatuu, niin sillä olisi vaikutuksia myös muille ja tätä minun täytyy vielä harkita, hän jatkaa.

"Hallitus näyttää takertuvan"

SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen sanoo Huomenta Suomen haastattelussa harmittelevansa sitä, että asiasta on tehty valtapoliittinen kysymys.

– Koko hallitus näyttää takertuvan yhden pienen puolueen ulkoministeriin, Tuppurainen sanoo. 

– Kysymys on oikeastaan siitä, että miten vedetään rajat sille, kuinka ulkoministeri voi toimia, hän jatkaa. 

Lue myös:

    Uusimmat