Mainos

Saabin kohtalo ratkeaa tänään

Ruotsissa jännitetään Saabin kohtaloa. Amerikkalaisen General Motorsin on tänään määrä esitellä Yhdysvaltain hallitukselle suunnitelmaa, jolla se aikoo selvitä talousvaikeuksistaan. Yhtiö omistaa Saabin henkilöautotuotannon.

Ruotsi on luvannut kotimaisille autonvalmistajille mittavia lainatakuita, mutta General Motors ei ole vielä hakenut niitä.

Ruotsin elinkeinoministeriön valtiosihteeri Jöran Hägglund sanoi uutistoimisto Reutersille, ettei usko GM:n esittävän Saabin lakkauttamista tai myyntiä. Hägglundin mukaan myös Ruotsin hallituksen ja GM:n väliset keskustelut Saabin tulevaisuudesta jatkuvat edelleen.

Myös Volvo heikoissa kantimissa

Ruotsi toivoo GM:n hakevan Saabille Euroopan investointipankin rahoitusta, mitä GM ei kuitenkaan vielä ole tehnyt. Ruotsin hallitus ei aio itse sijoittaa rahaa autoyhtiöihin, mutta ilmoitti jo joulukuussa olevansa valmis myöntämään niille yli kahden miljardin euron lainatakaukset.

Automotive News -lehden mukaan GM aikoo irrottaa Saabin erilliseksi yhtiöksi vielä tämän kuun aikana ja lakkauttaa Euroopasta kolme tehdasta, todennäköisimmin Belgiasta, Englannista ja Saksasta.

Amerikkalainen talouslehti Wall Street Journal taas arvioi viikonvaihteessa GM:n saattavan hakeutua velkasaneeraukseen.

Myös ruotsalaisen Volvon omistajan Fordin talous on heikoissa kantimissa. GM:stä poiketen se ei kuitenkaan ole hakenut Yhdysvaltain valtion tukea.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.