Mainos

Saab irtisanoo 750, Volvo pysäyttää tehtaansa

Ruotsalainen autonvalmistaja Saab on varoittanut irtisanovansa 750 työntekijää Trollhättanissa. Irtisanomiset koskevat 650 työntekijää ja 100 toimihenkilöä. Yhtiö vahvisti myös tiedon, että liikkeellä on ruotsalainen sijoittajaryhmä, joka on kiinnostunut yhtiön ostamisesta.

Kyseessä ovat ensimmäiset irtisanomiset Saabissa meneillään olevan kriisin aikana. Yhtiön mukaan henkilöstön määrää on sopeutettava vähentyneeseen kysyntään. Saabin omistaa General Motors.

Henkilöautovalmistaja Volvo pysäyttää tehtaansa tänä vuonna yhteensä 45 päiväksi, koska kysyntä on hiipunut. Ford Motorin omistama Volvo kertoo päässeensä asiasta sopuun ammattiliittojen kanssa.

Seisaukset merkitsevät noin viiden prosentin palkanalennusta. Lisäksi seuraavaa palkkaneuvottelukierrosta lykätään ensi vuoteen. Myös Volvon johto leikkaa palkkojaan. Yhtiön mukaan näin vältettäneen irtisanomiset.

Volvoille lainaa Euroopan investointipankilta

Henkilöautovalmistaja Volvo ja kuorma-autovalmistajat Scania ja Volvo saavat lainaa Euroopan investointipankilta.

Pankin johtokunnan ratkaisu oli odotettu. Lainaa käytetään muun muassa nykyistä ympäristöystävällisempien dieselmoottoreiden kehittämiseen.

General Motorsin omistaman Saabin lainahakemusta ei ole käsitelty, sillä EIP edellyttää lainoilleen valtion takausta ja selkeämpää omistajatilannetta.

(MTV3-STT-TT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.