Mainos

Sää on tänään kostea ja lämmin – ensi yö voi olla idässä trooppisen lämmin

Eteläisessä Suomessa satoi eilen niin rankasti ja pitkään, että paikoin ylittyivät koko kesäkuun sadekeskiarvot. Tänään sataa erityisesti pohjoisessa.

Viikonloppu alkaa Suomessa kesäisen epävakaisessa säässä koko maassa.

MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi kertoo, että Suomessa on liikkeellä tänään yksi sadealue.

– Iltapäivällä tulee yhtenäisiä sateita Pohjois-Suomessa. Sää on myös tuulinen, ja sateen ohessa voi ukkostaa. Lämpötila vaihtelee 10 ja 15 asteen välillä. Etelässä aurinko paistaa paikoin ja voi nostaa lämpötilan jopa yli 20 asteeseen. Yleisesti tulee kuitenkin etelässäkin sadekuuroja ja ukkosia.

Ensi yö on koko maassa hyvin lämmin. Salojärven mukaan idässä jopa trooppinen yö on mahdollinen.

– Jossain päin Itä-Suomea on pieni teoreettinen mahdollisuus siihen, että lämpötila ei laske koko yönä 20 asteen alapuolelle, Salojärvi muotoilee.

Viikonloppuna sää jatkuu tämän päivän kaltaisena.

– Huomenna matalapaine on Etelä-Suomessa. Sateita tulee Lappia lukuun ottamatta koko maassa. Yhtenäisiä sateet ovat Oulun korkeudella. Etelässä tulee sade- ja ukkoskuuroja. Lämpötila on 15 ja 20 asteen välillä. Pohjoisessa huominen on vuorostaan hieman poutaisempi ja aurinkoisempi päivä, mutta jokunen ukkos- ja sadekuuro pohjoisessakin tulee. Lämpötila voi kohota huomenna pohjoisessa pariinkymmeneen asteeseen ja jopa sen yläpuolelle.

Ylihuomisellekaan ei ole odotettavissa suuria muutoksia säässä.

– Sunnuntaina on laajalti epävakaista ja sateista, ja sateiden seassa on ukkosiakin. Matalapaine on Pohjois-Suomessa. Pohjois-Lappiin virtaa jo kylmempää ilmaa ja lämpötila jää 10 asteen alapuolelle. Etelässä ollaan 15 ja 20 asteen välillä. Voi olla että 20 asteen raja menee rikki etelässä ja lounaassa, mutta saattaa jäädä saavuttamattakin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.