Sää lämpenee viikonloppuna – ensi viikolla hätyytellään 20 astetta

Raekuurot ja hyiset tuulet ovat tuoreiden ennusteiden mukaan etelässä lopulta takanapäin. Myös Keski- ja Pohjois-Suomessa lämpenee vähitellen.

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että etelässä lämpötila nousee tänään lauantaina yleisesti yli 10 asteeseen ja sää on aurinkoinen.

– Etelän sisämaassa voi olla päivällä lämmintä 12–13 astetta.

Pohjoista ja etelää halkoo huomenna sen sijaan reipas sadealue. Sateita voi tulla jopa vuorokauden putkeen.

– Kapeassa sadealueessa voi tulla maan keskiosassa räntää ja vettä koko päivän lauantaina, ja sade jatkuu sunnuntaihin asti. Pohjoisessa on myös aika viileää; lämpötila on 5 asteen tietämissä. Sunnuntaina lämpenee vähän pohjoisessakin, eli voi olla, että paikoin päästään lähemmäs 10 astetta. Etelässä on mahdollista päästä äitienpäivänä 15 asteeseen.

Sää muuttuu sunnuntaina etelässä illan aikana aiempaa pilvisemmäksi, kun maan keskiosan sateet valuvat kohti etelää.

– Sunnuntaipäivän ja -iltapäivän pitäisi etelässä olla vielä kuitenkin poutainen, Jokela ennakoi.

Ensi viikolla ilmassa voi olla todellista kevään tuntua, kun ilmamassa lämpenee.

– Suomen ylle vahvistuu pieni korkeapaine ja aurinko paistaa alkuviikolla koko maassa. Sää on myös mukavan heikkotuulista. Lämpötila vaihtelee maanantaina ja tiistaina koko maassa 10 ja 15 asteen välillä päivällä.

Loppuviikolla sää muuttuu todennäköisesti taas sateisemmaksi, mutta sade ei tule enää lumena eikä räntänä.

– Ilmamassa lämpenee vähitellen ja jos sataa, sade tulee silkkana vetenä. Ja jos paistaa aurinko, on mahdollista päästä jo 15 ja 20 asteen tietämille ainakin etelämpänä.

Lue myös:

    Uusimmat