Mainos

Kesän lämpöennätystä sivuttiin tänään Kouvolassa – edessä voi olla trooppinen yö

Kouvolassa on sivuttu tänään kuluvan kesän lämpöennätystä. Lämpötila nousi iltapäivällä 28,6 asteeseen. Sama lukema mitattiin Turun Artukaisissa 2. kesäkuuta.

MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi kertoo, että päivä on ollut yksi kesän lämpimimmistä monella paikkakunnalla. Kouvola ylsi asteillaan lähes kesän lämpöennätykseen. Toisaalta esimerkiksi Helsinki-Vantaalla lämmintä on ollut parhaimmillaan 26,5 astetta.

Myös ensi yöstä on tulossa lämmin.

– Jossain päin Kaakkois-Suomea yö voi olla jopa trooppinen, eli lämpötila ei laske yölläkään 20 asteen alapuolelle. Yleisesti yö on lämmin, Salojärvi kertoo.

Ensi viikko on kesäisen lämmin mutta epävakainen

Salojärven mukaan alkavasta viikosta on tulossa yleisilmeiltään kesäinen ja lämmin, mutta sää muuttuu kuitenkin epävakaisemmaksi.

– Suomeen saapuu huomisaamuna lounaasta sadealue, ja se saattaa ukkostaa Lounais-Suomessa. Idässä ja pohjoisessa on aurinkoista ja poutaista, ja lämpötila voi kivuta paikoin vielä hellelukemiin, pariinkymppiin ainakin. Sadealueen alla on tietysti vähän viileämpää.

Sadealue supistuu päivän mittaan vähän kapeammaksi ja liikkuu hitaasti Suomen halki. Tiistaiksi se on siirtynyt itään.

– Sekä sateen etu- että jälkipuolella on aurinkoisempaa. Lounais-Suomeen virtaa tiistaina uudelleen lämmintä ilmaa ja lämpötila voi nousta hellelukemiin.

Keskiviikkona on sateisinta Itä-Suomessa, ja sateen seassa voi olla ukkostakin.

– Lännessä ja etelässä on keskiviikkona kaunis ja aurinkoinen päivä; jokunen sadekuuro voi tosin tulla. Lämpötila nousee noin 20 asteeseen, vähän sen ylikin.

Torstaina tulee kuurottaisia sateita lähinnä Länsi- ja Pohjois-Suomessa. Vastaavasti idässä on aurinkoista ja lämmintä ja mahdollisesti myös helteistä.

Sää jatkuu samankaltaisena myös loppuviikolla.

– Sää jatkuu perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina vaihtelevana, mutta ajoittain hyvinkin lämpimänä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.