Mainos

Meteorologi: Juhannukseen kannattaa varautua villasukilla ja sateenvarjolla – ensi viikolla Lapissa jopa räntää

Juhannusviikko on viileä ja sateinen koko maassa. MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen kertoo, että koko maassa on muutama aste tavanomaista viileämpää.

– Tiistaista alkaen maan eteläosassa on alle 20 astetta ja pohjoisessa jopa alle kymmenen asteen lukemia. Tiistain ja keskiviikon väliselle yölle Lappiin povataan räntäsateita, Manninen paljastaa.

Manninen kertoo, että kaikki tämä kylmyys johtuu siitä, että Suomen itäpuolelle on voimistumassa matalapaineen keskus ja Suomen länsipuolelle korkeapaineen selänne.

– Meille virtaa ilmaa pohjoisesta koko viikon ajan.

Tiistaina alkaa koleus

Ensimmäisenä kylmenee Lapissa, mutta jo tiistaina Etelä-Suomessakin on koleaa.

– Suomi kuuluu myös matalapaineen alueeseen, joten sateita on luvassa johonkin päin maata päivittäin.

Maanantaina aamupäivällä etelässä voi tulla yksittäisiä sadekuuroja. Iltapäivällä sadekuurot painottuvat Itä- ja Pohjois-Suomeen. Itä- ja Pohjois-Lapissa vettä sataa koko päivän ajan.

– Huomenna lämpötilat ovat etelässä vielä parinkymmentä astetta, mutta pohjoisessa jäädään kymmenen asteen alapuolelle. Tiistaina matalapaine sateineen kulkee maan eteläosien ylitse itään, Mannin kertoo.

Tiistai on harmaa ja huomattavan kolea maan eteläosissa. Lämpötila jää jopa alle viidentoista asteen monin paikoin. Maan keskivaiheilla on tiistaina poutaisempaa, mutta Lapissa on jälleen sateista.

Juhannuksen sää tarkentuu päivittäin

Myös keskiviikko ja torstai ovat epävakaisia päiviä.

– Sadekuuroja saadaan siellä täällä. Koko viikon virtaus käy pohjoisen puolelta. Lämpötilat jäävät etelässäkin alle 15 asteeseen.

Mannisen mukaan juhannusviikonlopun sää tulee olemaan viileä.

– Hellettä on ihan turha odottaa. Lämpöä on ylimmillään maan eteläosissa 15-18 astetta, pohjoisessa 10-15 astetta, Lapissa viileämpää.

Vielä eilen näytti siltä, että juhannusviikonloppu olisi poutainen.

– Tänään näyttäisi siltä, että juhannuksena sataa vettä joka päivä ainakin jossakin päin maata. Tämän tarkemmin ei vielä tässä vaiheessa pystytä ennustamaan, Manninen sanoo.

Juhannukseen kannattaa siis varautua villasukilla ja sateenvarjolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.