Mainos

Sää kylmenee vain hetkeksi – viikonloppuna jälleen vesisateita

Lähipäivinä sää kylmenee hieman, mutta viikonloppuna lauhtuu uudelleen.

Tänään keskiviikkona lumisade on huonontanut ajokeliä eteläisimmässä Suomessa.

Lähiöinä lämpötilat ovat etelässäkin pakkasella, joten tienpinnat voivat olla jäisiä ja liukkaita. Länsi- ja Pohjois-Lapin selkeillä alueilla pakkaslukemat voivat olla ensi yönä 25 asteen tienoilla.

Torstai on laajalti poutainen päivä, iltapäivällä ja illalla maan keski- ja pohjoisosassa tulee paikoin heikkoja lumisateita. Etelärannikolla ja Länsi-Suomessa pilvisyys vaihtelee ja aurinko voi pilkahdella. Lämpötilat ovat päivällä maan eteläosan nollan ja pikkupakkasen vaiheilta pohjoisen kymmenen pakkasasteen tienoille, Lapin selkeillä alueilla pakkasta voi olla parikymmentä astetta.

Perjantai on enimmäkseen pilvipoutainen, aurinko näyttäytyy paikoin. Lämpötilat ovat suunnilleen torstaina lukemissa.

Sää lauhtuu viikonlopuksi

Lauantaina säärintama sateineen saapuu Suomeen.

– Sade alkaa näillä näkymin lännessä lumena iltapäivällä. Sateet kulkevat lauantai-illan ja sunnuntain vastaisen yön aikana maan etelä- ja keskiosan yli itään. Säärintama tuo mukanaan lämmintä ilmaa ja sää lauhtuu selvästi. Etelässä ja lännessä sade alkaa lumena, mutta muuttuu vedeksi, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Tuuli voimistuu lauantain sateiden yhteydessä. Sunnuntaina sadealue on pohjoisen yllä ja siellä sateet ovat lunta. Etelään odotellaan jo uutta sadealuetta, jonka sateet ovat tämän hetken ennusteen mukaan vettä.

Lämpötilan nollaraja kipuaa sunnuntaina Meri-Lapista kohti Pohjois-Karjalaa ulottuvalle linjalle.  Etelässä ollaan plusasteilla yötä päivää, Lapissa on pikkupakkasta. Viikonloppu on pilvinen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.