Mainos

Lumisade viistää itärajaa – pohjoisessa jopa lähes 20 pakkasastetta

Torstai ja perjantai ovat viikon viileimmät päivät. Viikonloppuna tulee paikoin sateita.

Viime yönä pohjoisessa oli laajalti yli kymmenen astetta pakkasta, Muoniossa jopa 17 astetta.

– Myös perjantain vastainen yö on kylmä, pohjoisessa voi olla paikoin lähes parikymmentä pakkasastetta, sanoo MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Perjantaina Suomen itäpuolella Venäjällä tulee lumi- ja räntäsateita. Nämä sateet ovat välillä ennustemalleissa ulottuneet Suomen puolelle itään ja kaakkoon.

– Perjantaina on edelleen laajalti poutaista ja aurinkoista, lähinnä itärajan tuntumassa voi tulla jokunen räntä- tai lumikuuro. Päivälämpötila kohoaa jälleen Lapissakin plussan puolelle, etelässä ja lounaassa lähestytään kymmentä astetta.

Perjantain jälkeen tuulet kääntyvät puhaltamaan lounaan puolelta ja tuovat Suomeen lämpimämpää, mutta samalla kosteampaa ilmaa.

– Lauantain vastaisena yönä lämpötila laskee vielä pakkaselle monin paikoin, mutta yötkin ovat lämpenemässä, ennustaa Visa Salojärvi.

Lauantaina sää muuttuu epävakaisemmaksi ja sateita leviää Länsi-Suomeen. Idässä on kuitenkin vielä poutaa ja aurinkoisessa säässä lämpötila kohoaa kymmenen asteen vaiheille.

Sunnuntaina pilvisyys on runsasta koko maassa ja sateita tulee yleisesti. Sateet tulevat etelästä ja ovat enimmäkseen vettä, pohjoisessa voi tulla paikoin räntää tai lunta. Sunnuntain lämpötilat jäävät hiukan lauantain lukemista.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.