Mainos

"Etelärannikolle ensi yöksi jopa 25 astetta pakkasta" – ensi viikolla jopa vesisateita

Hienot aurinkoiset pakkaspäivät ovat vähitellen väistymässä. MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo, että lounaistuuli voimistuu vähitellen tuoden taivaalle pilviä ja lopulta myös sateita. Pohjoisessa ja länsirannikolla kaikkein kireimmän pakkasen kausi alkaa vähitellen olla ohitse. 

Sää lauhtuu aamuyön aikana lännessä ja pohjoisessa. Länsirannikolla lumikuurot ovat aamulla mahdollisia. Maan etelä- ja itäosassa sää lauhtuu lauantaiksi. 

– Tällä hetkellä pakkanen on kiristymään päin varsinkin etelässä. Etelärannikolla saattavat ensi yönä olla talven kireimmät pakkaslukemat, jopa -25 astetta, Pekka Pouta kertoo.

Huomenna perjantaina iltapäivä on etelässä ja idässä laajalti aurinkoinen, heikkotuulinen ja komea pakkaspäivä. Maan länsiosa on iltapäivällä jo pilvien alla.

– Keli voi muuttua huonoksi Länsi-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Meri-Lapissa, kun sää lauhtuu ja kosteutta tiivistyy teiden pinnoille.

Pohjois-Lapissa tuuli pyyhkii pois kovimpia pakkasia. Sää lauhtuu päivä päivältä. 

Huomenna perjantaina selkeillä alueilla on yli 20 pakkasastetta, länsirannikolla 5-10 pakkasastetta ja Lapissa noin 20 pakkasastetta. 

Lauantaina Pohjois- ja Itä-Suomessa on reilut 10 pakkasastetta, länsirannikolla on tuolloin muutama pakkasaste. 

Sunnuntaina länsirannikolla lämpötila on miltei nollassa, pohjoisessa ja idässä pakkasta on vajaat 10 astetta. Sunnuntaina koko maan yli kulkee lumisadealue.   

Ensi viikolla säässä saattaa tapahtua täyskäännös lauhempaan suuntaan. 

– Vesisateetkin ovat mahdollisia, Pouta sanoo. 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.