Mainos

Kylmä valahtaa pian kohti etelää – lämpötilat putoavat viidellä asteella

Sää on kylmenemässä lähipäivinä, mutta päivät ovat laajalti poutaisia ja aurinkoisiakin. Öisin on pakkasia koko maassa.

Tänään tiistaina sadekuuroja tulee paikoin maan keski- ja pohjoisosassa. Kylmää ilmaa on alkanut virrata pohjoisesta Suomeen.

– Tänään kylmenee lähinnä Lapissa. Etelässä ja lännessä on yhä paikoin yli kymmentä astetta. Aurinko paistaa monin paikoin etenkin etelässä ja lännessä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Keskiviikkona kylmä rintama ulottuu maan keskiosaan, missä tulee vesi-, räntä- ja lumikuurojakin. Etelässä päästään vielä yli kymmeneen plusasteeseen, pohjoisessa ollaan laajalti päivälläkin pakkasella tai nollan tuntumassa.

Korkeapaine on tämän jälkeen vahvistumassa Suomen ylle ja yöt kylmenevät. Pohjoisessa pakkasta voi olla öisin yli kymmenen astetta, etelämpänäkin useita asteita. Torstaipäiväksi kylmä ilma on ehtinyt jo etelään asti.

– Etelässä päästään torstaina enää viiteen asteeseen, ehkä vähän yli. Pohjoisessa ollaan laajalti pakkasella, muualla maassa lämpötilat ovat muutamassa plusasteessa. Torstai on laajalti aurinkoinen maan etelä- ja keskiosassa ja perjantai on torstain kaltainen päivä, ennustaa Aleksi Jokela.

Sunnuntain ennusteissa sateita

Viikonlopun ennusteet ovat vielä vaihdelleet ja ennuste on yhä epävarma. Tämän hetken ennusteen mukaan lauantaina sää lämpenisi muutamalla asteella perjantain lämpötiloista, kun tuuli kääntyy puhaltamaan lounaasta. Sen jälkeen sateiden todennäköisyys kasvaa.

– Sunnuntaina voi saapua sateita koko maahan. Sateet ovat pääasiassa vettä, pohjoisessa voi tulla myös räntää tai lunta. Myös ensi viikon alkupuolella voi tulla sateita, sanoo Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.