Mainos

Kevät etenee tällä viikolla: Vesisateet ja plussayöt sulattavat hankia – Lappiin vielä lunta

Sää on tällä viikolla vaihtelevaa. Maan etelä- ja keskiosassa tulee ajoittain runsaita vesisateita, Lapissa sataa paikoin lisää lunta. Yöt lämpenevät.

Tänään maanantaina on laajalti poutaa, aurinkoa nähdään etelässä, lounaassa ja idässä. Rannikkoalueella voi kuitenkin olla sumupilvilauttaa. Etelässä lämpötila saattaa kivuta paikoin kymmeneen plusasteeseen. Länsi-Lapissa tulee heikkoja lumi- ja räntäsateita.

Ensi yö on pakkasyö läntistä Suomea lukuun ottamatta, idässä pakkasta voi olla yöllä kymmenkunta astetta. Maanantain jälkeen sää kääntyy epävakaisempaan suuntaan.

– Tiistain aikana sää muuttuu pilviseksi. Lounaaseen saapuu vesisadealue, pohjoiseen lumisadealue. Keskiviikkoa kohti sateet liikkuvat itään ja keskiviikkona maan etelä- ja keskiosassa sataa reippaastikin vettä. Torstain vastaisena yönä ja torstaina lumisateita tulee Lapissa. Etelään on tulossa vesisateita myös torstaina, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Myös loppuviikolla sateita kulkee Suomen yli, välillä paistaa paikoin aurinko.

– Oulun eteläpuolella viikon sateet ovat vettä. Yölämpötilat nousevat tiistain vastaisen yön jälkeen, lähinnä pohjoisessa voi kuitenkin yhä olla pakkasöitä. Päivälämpötilat ovat plussalla koko maassa.

Tiistaina ja keskiviikkona maan etelä- ja keskiosassa ollaan päivällä 3-8 asteessa, pohjoisessa niukasti plussalla.

– Voi olla, että torstaina ja perjantaina jossain aurinkoisilla alueilla ylletään kymmeneen plusasteeseen. Kevät etenee tällä viikolla maan etelä- ja keskiosassa. Lumet sulavat tehokkaasti vesisateissa ja kun lämpötila on yötä päivää plussalla, sanoo Liisa Rintaniemi.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.