Sää kylmenee rajusti: Loppuviikosta lunta voi sataa etelässäkin!

Lämpimän viime viikon jälkeen on nyt luvassa hyiset oltavat. Sää kylmenee koko viikon: etelässä yöpakkaset yleistyvät ja pohjoisessa pakkasta alkaa olla päivisinkin. Loppuviikosta voi sataa jopa lunta ja talvirenkaiden vaihtoa kannattaa pohtia koko maassa.

Tämä viikko on erityisesti lämpimään viime viikkoon verrattuna kylmä ja kylmenee koko ajan viikon loppua kohti, kertoo meteorologi Miina Manninen.

Lapissa yöpakkasia on ollut jo säännöllisesti, mutta pakkasta alkaa olla pohjoisessa jo päivisinkin, ja yöpakkaset hiipivät myös etelään.

– Sää kylmenee loppuviikolla päivä päivältä ja yöpakkaset yleistyvät koko maassa. Ne voimistuvat pohjoisessa ja niitä alkaa olla joka yö myös Etelä-Suomessa. Pohjoisessa alkaa olla jo päivisinkin pikku pakkasta, summaa Manninen.

"Maan keskivaiheilla voi tulla ensilumi"

Mannisen mukaan loppuviikko ei näytä kovin sateiselta, mutta mahdolliset sadekuurot voivat tulla loppuviikosta myös etelässä lumena tai räntänä.

– Varsinkin, jos niitä tulee yöaikaan, olomuoto voi vaihdella. Jos yöllä ja varhain aamulla joutuu liikkumaan autolla, kannattaa alkaa miettiä talvirenkaiden vaihtamista, Manninen sanoo.

Mahdollinen lumisade ei kuitenkaan tarkoita vielä valkoista maata ainakaan etelässä. Ensilumesta ei voida siis vielä puhua.

– Jossain kohtaa maan keskivaiheilla voi tulla ensilumi. Se on ihan tuurista kiinni.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja