S-ryhmä: Sähkön hinnan nousu räjäytti yhden tuotteen kysynnän Prismoissa

Energiateollisuuden energiantuotantojohtaja Jari Kostama kommentoi Muista säästä sähköä -tietoiskua 2:50
Katso myös: Energiateollisuuden energiantuotantojohtaja Jari Kostama kommentoi Muista säästä sähköä -tietoiskua

Pyrkimykset energiansäästöön näkyvät jo rautakaupan osastoilla, kertoo S-ryhmä nettisivuillaan.

Prismassa ja Prisma Raudassa on huomattu selvä muutos ostokäyttäytymisessä ilmojen viilennyttyä. Joissain tuoteryhmissä myynti on suorastaan räjähtänyt. 

Sähkölämmityksen tehokkuutta parantavien ilmalämpöpumppujen myynnit ovat S-ryhmän mukaan kaksinkertaistuneet, samoin maalämpöpumppujen ja ilmavesilämpöpumppujen, jotka ovat hyötysuhteeltaan parempia kuin sähkölämmitys. 

Myös takkojen ja pienten kamiinoiden kysyntä on kasvanut. Lisäksi puuliesiä on S-ryhmän mukaan myyty Prismoissa huomattavasti enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Ne mahdollistavat kodin lämmityksen ja ruoanlaiton mahdollisten sähkökatkosten ajalta.

– Myynniltään suorastaan räjähtänyt tuoteryhmä on lämmitysbriketit: niitä on myyty nyt syyskuussa kuusinkertaisesti aiempaan verrattuna, myyntipäällikkö Marko Väänänen S-ryhmästä sanoo nettitiedotteessa.

– Halot ovat kasvattaneet myyntiä lähes kaksinkertaisesti viime vuoteen verrattuna, kysyntää on runsaasti ja se kasvaa varmasti entisestään, kun pakkaset tulevat.

Energiansäästöä haetaan S-ryhmän mukaan myös pidemmällä aikavälillä investoimalla esimerkiksi aurinkopaneeleihin. 

Lämmin ja pitkä suihku on suuri sähkösyöppö

Prisman myyntipäällikkö kehottaa vielä seuraamaan sisälämpötiloja, tarkistamaan talon lämpöä vuotavat kohdat ja ikkunoiden ja ovien tiivisteet, panostamaan eristykseen ja vaihtamaan vanhan ulko-oven.

Väänänen muistuttaa myös yhdestä kodin sähkösyöpöstä: lämpimästä suihkusta.

– Veden lämmittäminen on lämmityksen jälkeen toiseksi isoin energiasyöppö. Omaa suihkussa oloaikaa kannattaa minimoida ja samalla varmistaa, että vettä ei mene liikaa. Suihkupään voi myös vaihtaa vettä säästävään malliin, joiden avulla säästät vettä jopa 50 prosenttia ja sitä kautta energiaa.

– Ja kun vaihdat lampun, vaihda LED-lamppuun. LED-lamput ovat tehokkaampia kuin vanhat energiasäästölamput tai halogeenilamput.

Lue myös:

    Uusimmat