Ryhdistäydy – jos teet tämän huonosti, saatat kuolla jopa 13 vuotta etuajassa!

Tutkimus väittää, että huonolla hampaiden pesulla ja ennenaikaisilla syöpäkuolemilla on selvä yhteys. Tutkijat löysivät yllättävän yhteyden kun huomasivat, että plakista ja karieksesta kärsivät syöpäpotilaat saattoivat kuolla jopa 13 vuotta odotettua aikaisemmin.

Henkilöt, joiden hampaissa on selvästi eniten bakteeripeitettä saattavat kuolla syöpään ennenaikaisesti jopa 80 prosenttia suuremmalla riskillä. Keskeinen iensairauksien syy on plakki, ja tutkijat kertovat että sen aiheuttamat tulehdukset ja infektiot johtavat ennenaikaiseen kuolemaan viidestä syöpätapauksesta yhdessä.

Ientulehdus aiheuttaa pahanhajuista hengitystä, vertavuotavia ikeniä ja näin ollen liudan muita tulehduksia, kun bakteerit pääsevät pesiytymään hampaiden ja ienrajan väliin. Huonot hampaat on myös yhdistetty muihin kroonisiin terveysongelmiin kuten sydänsairauksiin.

Ikenissä olevat bakteerit pääsevät nimittäin helposti leviämään myös verenkiertoon ja aiheuttamaan muita oireita.

Ruotsalaistutkimuksessa arvioitiin seurattiin 1390 satunnaisesti valitun 30-40-vuotiaan naisen ja miehen terveyden kehitystä vuodesta 1985 alkaen. Vuoteen 2009 mennessä 58 tutkituista oli kuollut, ja kuolemantapauksista 35 johtui syövästä.

Naisten olisi voitu odottaa elävän 13 vuotta mitattua aikaa pidempään, ja vastaava luku miehillä oli 8,5 vuotta.

Osallistujilta mitattiin myös plakki-indeksi, joka oli ennenaikaisesti kuolleilla korkeampi kuin eloon jääneillä.

(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja