Rutiinikäynti optikolla herätti huolen – naisen päästä löytyi satsuman kokoinen kasvain: "Ajattelin, että kuolen"

Rutiinikäynti optikolla herätti huolen, ja lopulta tutkimuksissa paljastui jotakin karua Natalien aivoista.

Kun 40-vuotias Natalie Marriott alkoi viisi vuotta sitten kärsiä huimauksesta ja näön sumenemisesta, hän hakeutui lääkäriin – ja sai migreenidiagnoosin.

Päänsärkyjä englantilaisella Nataliella oli ollut aina, mutta diagnoosistaan hän ei ollut samaa mieltä. Natalie päättikin vain jatkaa elämää entiseen tapaan, ja esimerkiksi kieltäytyi migreenilääkkeistä, kertoo Metro.

Katso myös: Kaikilla särkee joskus päätä, mutta milloin päänsärystä pitää huolestua? Juttu jatkuu videon alla..

Milloin päänsärystä pitää huolestua? 1:11

Rutiinitoimenpide paljasti turvotusta näköhermossa

Nataliella on silmälasit, ja keväällä 2021 hän kävi tavanomaisessa näöntarkastuksessa. Siellä kuitenkin selvisi jotakin hälyttävää.

Natalielle tarjottiin mahdollisuutta edulliseen silmän valokerroskuvaukseen, jonka hän hyväksyi.

– Optikko huomasi turvotusta näköhermossani, ja jotta kaikki olisi varmasti hyvin, minut lähetettiin silmälääkäriin, Natalie sanoo.

Aivoissa oli iso kasvain

Kokeissa havaittiin, että silmän hermo todella oli turvonnut. Kun Natalielle sitten tehtiin tietokonekerroskuvaus, totuus järkytti: Natalien aivoissa oli suurikokoinen kasvain.

– Olin totaalisessa sokissa. Jouduin heti jäämään osastolle odottamaan magneettikuvausta, Natalie sanoo.

Natalie perheineen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Hän on kiitollinen, että aviomies Paul oli paikalla huonon uutisen tullessa. Parilla on kaksi alakouluikäistä lasta.

– Itkin ja ajattelin, että kuolen. Sitä heti ajattelee pahinta. Hoin Paulille "entä lapset?" Ensimmäiseksi ajattelin sitä, etten pääse tyttäreni häihin, Natalie sanoo.

Kasvain ei ollut syöpää

Maaliskuussa 2021 Natalie leikattiin. Natalien mukaan lääkäri kuvaili kasvainta satsuman kokoiseksi ja arvioi, että se oli ehtinyt kasvaa kymmenen vuotta. Kasvain ei kuitenkaan onneksi ollut syöpää. Poisto-operaatiokin onnistui hyvin. Jatkossa Natalie käy säännöllisissä kuvauksissa, joilla varmistetaan, ettei kasvain palaa.

– Se tuntuu surrealistiselta, koska kaikki tapahtui niin nopeasti: sain tietää torstaina, ja viisituntinen poistoleikkaus tehtiin tiistaina. En ole ehtinyt käsitellä mitään, joten ei se tuntunut todelta, Natalie kuvailee.

Natalie leikkauksen jälkeen. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Hän kiittää saamastaan hyvästä hoidosta; optikolleen hän vein suklaarasian kiitokseksi. Muita lieviäkin oireita kokevia hän kehottaa selvittämään niiden syyn.

– Ehdottomasti kannustan kaikkia käymään säännöllisissä näkötesteissä, se on hyvin tärkeää. Opin elämään oireideni kanssa ja jätin ne huomiotta, joten tämä olisi voinut päättyä myös paljon huonommin.

Lähteet: Metro.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat