Mainos

Ruotsissa seurataan päiväkotilapsia kohta GPS:n avulla

Malmössä kokeillaan lokakuun aikana tekniikkaa päiväkotilapsiin. Malmölainen päiväkoti suunnittelee gps-laitteiden kiinnittämistä lapsiin silloin kun lapset ovat päiväkodin retkillä.

– Tulemme testaamaan gps-laitteita kymmenellä lapsella viikon ajan lokakuussa. Gps-laitteet kiinnitetään lasten heijastusliiveihin, kun he lähtevät päiväkodin ulkopuolelle, kertoo Kronprinsen-päiväkodin johtaja Karin Werholt.

Kronprinsen, eli kruununprinssi-päiväkodissa on hoidossa 36 lasta, jotka ovat iältään 1–6-vuotta.

– Testaamme laitteiden kestävyyttä ja toimivuutta. Myös sitä, vaikuttaako laite lasten leikkimiseen, Werholt kertoo uutistoimisto AFP:lle.

Päiväkoti ei ole vielä tehnyt päätöstä laitteiden hankkimisesta.

Gps-lähettimet toimittava malmölainen Purple Scout -yritys kertoo, että tekniikka on yksinkertainen. Lähettimet, jotka on kiinnitetty lasten liiveihin reagoivat yhteen matkapuhelimeen. Jos lähetin liikkuu puhelimen piiristä liian kauas, puhelin hälyttää.

– Laite täydentää päiväkodin työntekijöiden työtä, mutta ei estä lasta karkaamasta. Se tekee lapsen löytämisen aikaisemmassa vaiheessa mahdolliseksi. Gps-lähetin ei ole keino vähentää työntekijöitä, Purple Scoutin projektipäällikkö Henrik Hoff sanoo.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.