Mainos

Ruotsinlaivoilla sekava alkoholikäytäntö

Viking Grace-laivan viikonloppuristeilijät voivat ostaa laivan Taxfree-myymälästä alkoholituotteita vasta paluumatkalla.

Laivayhtiön tiedotuspäällikkö Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan rajoitus on rauhoittanut viikonloppuristeilyjä. Vaikka Taxfee-myymälästä ostettuja pulloja ja tölkkejä ei saa avata kuin vasta satamassa, kiusaus on monelle suuri, ja seurauksena voi joskus olla häiriökäyttäytymistä laivalla.

Yhtiö ei kuitenkaan suunnittele laajentavansa menomatkan myyntikieltoa muille laivoilleen.

–Gracella matkustajat voivat tehdä 23 tunnin risteilyn illasta seuraavaan iltaan, jonka aikana he eivät käy lainkaan maissa. Muilla laivoilla vastaavaa risteilyä ei voi tehdä, Boijer-Svahnström perustelee.

Silja Line ei aio ottaa Gracesta mallia.

– Rajoitamme alkoholimyyntiä vain erikoisristeilyillä, kuten opiskelijoiden GOOM-risteilyllä. Muuten asiakkaat ovat kuuliaisia, ja taxfree-alkoholin käyttö laivoillamme aiheuttaa äärimmäisen vähän ongelmia, kertoo Silja Linen varatoimitusjohtaja Pasi Näkki.

Omien juomien käyttöä valvotaan

Koska Taxfreen alkoholituotteita ei ole tarkoitettu käytettäväksi laivalla, esimerkiksi olutta myydään laivoilla vain laatikoittain. Boijer-Svahnströmin ja Näkin mukaan asiakkaat kuitenkin toisinaan repivät pahvipakkauksia auki.

Näkin mukaan laivojen myyntihenkilökunta päättää, mitä irralleen jääneille yksittäistölkeille tehdään. Myyntiin ne eivät kuitenkaan hänen mukaansa kuulu. Viking Linella yksittäispakatut tölkit jäävät myyntiin.

Vartijat valvovat molempien yhtiöiden laivalla, että taxfreestä ostetut pullot ja tölkit pysyvät kiinni.

– Tietenkin on mahdotonta tietää, mitä hyttien ovien takana tapahtuu, Boijer-Svahnström myöntää.

Jos taxfree-juomien avaamisesta jää kiinni, Viking Linen vartija voi takavarikoida pullot ja tölkit. Häiriökäyttäytymisestä taas voi joutua laivan putkaan rauhoittumaan.

– Äärimmäinen keino on jättää häiriötä aiheuttanut matkustaja satamaan. Niin tehdään kuitenkin harvoin, ja päätös on aina kapteenin, Boijer-Svahnström kertoo.

Silja Linen laivoilla alkoholirikkomukset ratkaistaan tapauskohtaisesti.

(MTV3)

Onko sinulla kokemuksia taxfree -alkoholin käytöstä laivalla? Kerro tarinasi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.