Mainos

Ruotsin yrittäjät haluavat sillan Vaasan ja Uumajan välille

Sillan merkityksestä pohjoisen Ruotsin ja Suomen kehitykselle aiotaan thedä selvitys asian saattamiseksi eteenpäin.

Ruotsalaiset yrittäjät ovat innostuneet ajamaan siltahanketta Uumajan ja Vaasan välille. Västerbottenin yrittäjäjärjestön mielestä silta antaisi piristysruiskeen kummallekin puolelle Merenkurkkua.

- Kiinteä maayhteys merkitsisi valtavasti Uumajan ja Vaasan seuduille. Heikentyneiden laivayhteyksien vuoksi Merenkurkun yhteistyö on kuihtunut, kertoi Västerbottenin yrittäjäjärjestön toiminnanjohtaja Thorbjörn Halvardsson STT:lle.

Västerbottenilla ja Pohjanmaalla on perinteisesti ollut paljon vuorovaikutusta ja yhteistyötä keskenään. Suomalaisia on töissä ja opiskelemassa Uumajassa ja ruotsalaisia Vaasassa.

- Vaasa on meidän lähin naapurikaupunkimme. Linnuntietä Uumajasta on Vaasaan vain 80 kilometriä, mutta Haaparannan kautta kiertäen ajamista kertyy 800 kilometriä, Halvardsson vertasi.

Viime vuosina laivayhteydet ovat heikentyneet, ja siksi yrittäjäjärjestö on kaivanut esiin vanhan idean Uumajan ja Vaasan maayhteydestä. Silta maksaisi ainakin kaksi miljardia euroa.

- Aiomme hakea EU-tukea, jotta voisimme kattavasti selvittää, mitä kiinteä maayhteys merkitsisi. Haluamme selvittää, minkälaista yhteiskunnallista ja taloudellista hyötyä se tuottaisi kummallekin puolelle Merenkurkkua, Halvardsson sanoi.

Västerbottenin yrittäjäjärjestö uskoo, että hyöty olisi suurempi kuin maayhteyden rakentamiseen tarvittavat 20 miljardia kruunua (2,2 miljardia euroa). Summa on sama, johon Merenkurkun neuvosto muutamia vuosia sitten päätyi, kun se laski mitä sillan tai tunnelin tekeminen maksaisi.

Halvardssonin mukaan Västerbottenin yrittäjäjärjestö on ollut asiassa yhteydessä Vaasan yrittäjiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.