Mainos

Ruotsin valtionrautatiet varautuu terrori-iskuihin

Ruotsin valtionrautatiet (SJ) varautuu terrori-iskuihin kiristämällä turvamääräyksiä. Suunnitelmissa on muun muassa kaikkien matkustajien rekisteröinti samaan tapaan kuin lento- ja laivaliikenteessä. Myös matkatavaroiden säilytykseen on tulossa muutoksia.

Tähän asti junaliikenteen suurimpana uhkana on pidetty hankalia keliolosuhteita. Viime aikoina toistuvasti annetut varoitukset ovat saaneet yhtiön miettimään turvajärjestelyjään uudesta näkökulmasta.

-Varaudumme kaikkein pahimpaan eli tilanteeseen, jota vaan ei saa tapahtua, toteaa SJ:n turvallisuuspäällikkö Jan Persson Svenska Dagbladet -lehdelle tänään. Hänen mukaansa kauhuskenaario ei kuitenkaan rajoitu mahdollisiin terrorihyökkäyksiin, vaan kyse voi olla myös vakavista onnettomuuksista kuten esimerkiksi suuren sillan yllättävä sortuminen.

SJ asetti lokakuun alussa työryhmän valmistelemaan tiukennettuja turvaohjeita. Jan Perssonin mukaan erityistä huomiota kiinnitetään matkatavaroiden säilytykseen. Yhtiö on jo harjoitellut tilanteita, joissa kaikkien matkatavaroiden omistajat on jäljitetty. Työryhmän nimitti yhtiön uusi toimitusjohtaja Jan Forsberg, joka on aiemmin työskennellyt lentoalalla.

Koko ala valppaana

Myös Ruotsin rautatieverkostosta vastaava Banverket hioo kaiken aikaa turvajärjestelyjään. -Tottakai Yhdysvalloissa tehdyt terrori-iskut ovat vaikuttaneet työhömme. Koko alalla kiinnitetään huomattavasti aiempaa enemmän huomiota terrorismin uhkaan, arvioi yhtiön valmius- ja turvallisuusosaston päällikkö Hans Hagen.

Myös Tukholman metroa on pidetty yhtenä mahdollisena kohteena. Metroa liikennöivä Tukholman paikallisliikenne SL ei kuitenkaan ole toistaiseksi lisännyt turvatoimia. -Seuraamme tilannetta maailmalla ja olemme koko ajan valmiudessa, toteaa yhtiön turvapäällikkö Johan Hedefalk iltapäivälehti Aftonbladetille.

(MTV3-STT-Svenska Dagbladet-Aftonbladet-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.