Mainos

Ruotsin tv:n näkyminen digi-Suomessa selvitetään

Liikenne- ja viestintäministeriössä selvitetään parhaillaan, miten Ruotsin ja Suomen televisiolähetyksiä voi katsoa yli rajojen lähetysten digitalisoinnin jälkeen.

Kallista on!

Liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen käynnisti selvityksen, koska erityisesti Suomen ruotsinkielisillä alueilla on huolestuttu ohjelmien näkymisestä.

Ohjelmien seuraaminen naapurimaissa on teknisesti mahdollista digitaalisten lähetystenkin aikana. Ministeriössä kartoitetaan Ruotsin digitaalisten televisiolähetysten näkymisestä aiheutuvia kustannuksia. Samoin selvitetään tekijänoikeusmaksuihin, tekniikkaan ja taajuuksiin liittyviä kysymyksiä.

Ruotsin televisiolähetysten seuraamisen on pelätty vaikeutuvan, jos Suomessa ei olisi saatavilla lähetysten salauksen purkamiseen tarvittavia kortteja. Ruotsissa ei ole ainakaan vielä otettu käyttöön Suomen valitsemaa avointa lähetysstandardia.

Nykyisin Ruotsin television ohjelmia välitetään kahdella asemalla Pohjanmaalla ja neljällä asemalla Etelä-Suomessa. Suomen television lähetyksiä voidaan katsella Ruotsissa Tukholman alueella sekä useiden kaapeliverkkojen kautta.

Ruotsi ei ole vielä asettanut tavoiteaikataulua analogisista lähetyksistä luopumiselle. Suomessa analogisista lähetyksistä pyritään luopumaan vuonna 2006. Siihen saakka ohjelmat näkyvät kuten nykyisin.

Selvitys annetaan ministeri Heinoselle 11. toukokuuta. Sen jälkeen Heinonen aikoo keskustella asiasta Ruotsin elinkeinoministerin ja viranomaisten kanssa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.