Mainos

Ruotsin sosiaalidemokraatit lisänneet kannatustaan

Ruotsin sosiaalidemokraattien kannatus on kasvanut reippaasti kesäkuusta, ilmenee tänään julkaistusta mielipidetutkimuksesta. Hallituspuolueen suosio oli noussut 2,6 prosenttiyksikköä ja oli elokuun mittauksessa 36,6 prosenttia. Maltillisen kokoomuksen kannatus laski eniten: 1,7 prosenttiyksikköä 23,1 prosenttiin. Puolueen suosio ei ole ollut yhtä matalalla aikaisemmin puoluejohtaja Bo Lundgrenin kaksivuotisen kauden aikana.

Kaikki mittauksessa mukana olleet puolueet ylittivät neljän prosentin kynnyksen valtiopäiville pääsemiseksi, joskin kansanpuolue ja ympäristöpuolue tasapainottelevat vaarallisen lähellä putoamista. Sosiaalidemokraatit ovat saaneet taakseen kansanpuolueen ja kristillisdemokraattien kannattajia. Sosiaalidemokraatteja, ympäristöpuoluetta ja vasemmistopuoluetta kannatti 53,3 prosenttia haastatelluista ja neljää porvarillista puoluetta 45,8 prosenttia.

Sosiaalidemokraattien suosion kasvu oli ainoa tilastollisesti merkitsevä muutos verrattuna kesäkuun mittaukseen. Svenska Dagbladetissa, Göteborgs-Postenissa ja Skånska Dagbladetissa julkistettu mielipidemittaus tehtiin 6.-23. elokuuta ja sitä varten haastateltiin 2812:ta ihmistä. Ruotsin seuraavat valtiopäivät valitaan ensi vuonna.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.