Mainos

Ruotsin poliisi tavoitti tärkeän todistajan

Ulkoministeri Anna Lindhin murhaajan läheltä nähnyt nainen on ottanut yhteyttä tutkijoihin. Poliisilla on sisäisessä käytössään kuva, joka saattaa esittää murhaajaa.

Ruotsin ulkoministerin Anna Lindhin murhan tutkijoiden etsimä todistaja on ottanut yhteyttä poliisin, kertovat viranomaiset. Poliisi uskoo, että naisella saattaa olla murhaajasta tärkeää tietoa. Nainen seisoi murhaajan pakoreitin varrella.

Tukholman poliisi myöntää keskustelleensa naisen kanssa, mutta kieltäytyy paljastamasta, saatiinko häneltä uusia tietoja.

Poliisilla kuva epäillystä

Poliisilla on myös sisäisessä käytössään kuva, joka saattaa esittää murhaajaa. Kuva on peräisin tavaratalo NK:n turvakamerasta, joka sijaitsee yhtä kerrosta murhapaikkaa ylempänä.

Turvakamera on kuvannut epäillyn joitakin minuutteja ennen puukotusta. Kuvassa esiintyvä mies sopii julkisuudessa esitettyihin tuntomerkkeihin. Noin 30-vuotiaan miehen henkilöllisyydestä ei ole kuitenkaan tietoa.
Ruotsin poliisissa eilisestä alkaen levitettyä kuvaa ei ole annettu julkisuuteen, jotta se ei vaikuttaisi silminnäkijöiden miehestä antamiin kuvauksiin.

Aftonbladet: Murha-aseen tuppi ehkä löytynyt


Aftonbladet-lehden mukaan Lindhin puukottaja saattoi varastaa murhaveitsen vain hetkeä ennen veritekoa. Lehden mukaan NK-tavaratalon lähellä sijaitsevan liikkeen työntekijä on löytänyt puukontupen, joka sopii murha-aseeseen. Liikkeestä varastettiin puukko samana päivänä kuin Lindh surmattiin.

Varas piilotti tupen liikkeeseen pakkauksessa olevien hälytintunnisteiden takia. Ei ole kuitenkaan vielä varmuutta, kuuluuko tuppi murha-aseeseen.

(MTV3-STT-TT-NTB)

(Kymmenen uutiset 12.09.2003)

Valvontakameroiden käyttö on Ruotsissa harvinaisempaa kuin Suomessa

(Seitsemän uutiset 12.09.2003)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja