Ruotsin poliisi etsii surmatun sylilapsen suomalaista äitiä

Tukholman seudulta viisi vuotta sitten kuolleena löytyneen sylilapsen äiti saattaa olla suomalainen. Ruotsin poliisi etsii nyt surmatun lapsen äitiä Suomesta.

Vaatemyttyyn kääritty kuollut vastasyntynyt lapsi löytyi eräästä kävelytunnelista Tukholman naapurista Kungsängenistä joulukuussa 2002. Ruumiinavauksessa todettiin, että lapsi oli ollut elossa syntyessään ja kuollut jonkinlaisen pahoinpitelyn seurauksena. Lapsesta saatiin talteen äidin dna.

Tammikuussa 2007 Ruotsin poliisi sai kolme puhelua. Vahvasti suomalaisittain ruotsia puhuva nainen kertoi lapsesta, mutta ei halunnut paljastaa lapsen isää tai omaa henkilöllisyyttään. Nainen soitti salaisesta puhelinnumerosta ja kertoi, että hän asuu Suomessa ja ajoittain myös Ruotsissa.

- Uskon, että soittaja on lapsen äiti, tapausta alusta lähtien selvitellyt rikostutkija Sture Olovsson kertoi uutistoimisto TT:lle.

Nainen oli Ruotsin poliisille soittamissaan puheluissaan ollut hyvin liikuttunut ja lähellä itkua. Hän oli sanonut, että hän ei ole kertonut lapsesta kenellekään. Nainen oli myös kertonut, että lapsen isä olisi vienyt lapsen pois kohta synnytyksen jälkeen, kun nainen oli aikonut imettää tätä.

- Nainen halusi ilmeisesti kertoa, että lapsen isä on syyllinen lapsen kuolemaan ja että hän ei kyennyt estämään sitä, rikostutkija Olovsson kertoi.

Ruotsin poliisi etsii nyt lapsen äitiä Suomesta ja pyytää yleisön apua. TV2-kanavalla torstai-iltana lähetettävä Poliisi-tv-ohjelma ottaa asian esille ja välittää Ruotsin poliisin tietoja lapsen äidin löytämiseksi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat