Ruotsin maailmanmestarikiekkoilija kammottavassa onnettomuudessa – "Jos liikutan niskaani, kuolen"

Vakavaan moottoripyöräonnettomuuteen joutunut Johan Fransson kertoi ensimmäistä kertaa kokemastaan, kun hän antoi haastattelun Dalarnas Tidningarnille heinäkuun loppupuolen tapahtumista.

Vuoden 2013 maailmanmestari Fransson oli mukana vakavassa onnettomuudessa, jonka seurauksena hän joutui viettämään useita viikkoja sairaalassa. Hän ei mielellään puhu tapahtuneesta, sillä kokemus sattuu yhä. 

– Sen verran voin sanoa, että ei ole mukava laskeutua niskoilleen. Kun se tapahtui, niin olin varma, että niskani oli murtunut. Minulla ei ole mitään käsitystä, että kuinka kauan tunnon palaamiseen meni. Kun heräsin, en tuntenut jalkoja tai käsiäni, Fransson sanoi.

– Olin aluksi niin huolissani. Tiedät, kun olet nähnyt ihmisten murtavan niskojaan elokuvissa ja minä ajattelin, että jos liikutan niskaani, kuolen, Fransson kertoi.

Kolmatta kautta Leksandin paidassa pelaava 36-vuotias puolustaja sai kuulla lääkäreiltä helpottavan uutisen, että hänen niskansa ei ollut murtunut. Tunnon palautuminen aiheutti kuitenkin valtaisat kivut. Fransson sanoo, että paidan pukeminen tuntui kuin olisi mennyt tulen läpi.

Fransson on nyt kotona ja käyttää niskatukea ympäri vuorokauden lukuunottamatta suihkukäyntejä. Lääkärit uskovat, että hän voi kuntoutua täysin. Fransson unelmoi paluusta takaisin kaukaloon, mutta selvää aikataulua paluun suhteen ei ole. Kaikki keskittyminen on arkeen palaamisessa.

– Jos haluan päästä kiinni takaisin arkeen, niin minun tulee laittaa kaikki energiani kuntoutukseen. Unelmoin kuitenkin jäälle paluusta. Valehtelisin, jos väittäisin muuta, Fransson sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja