Norjan ampumahiihtotähdeltä karu moka: "Se sanoi vain naks"

Nelinkertainen ampumahiihdon maailmanmestari Tiril Eckhoff loukkasi itsensä karulla tavalla. Hän oli seissyt käsillään ja pudonnut varpaat edellä maahan. Aiheesta uutisoi NRK.

Norjalainen oli vasta kuukausi sitten loukkaantunut rajusti kaaduttuaan rullasuksilla, ennen kuin teloi itsensä uudelleen.

– Se oli niin kömpelöä, että en voi muuta kuin nauraa sille, Eckhoff totesi naurahtaen. 

Eckhoffin oli tarkoitus juosta ja hiihtää rullasuksilla, mutta jalan turvottua, hän ei saa enää kenkää jalkaansa. Hän nauraa vain puhuessaan tapahtuneesta ja toteaa olevansa yksi kömpelöimmistä urheilijoista lajissaan Norjassa.

– Putosin koko painolla varpaitteni päälle. Sitten se sanoi vain naks.

Naksauksen ääni oli niin kova, että myös Eckhoffin avopuoliso Ånund Lid Byggland kuuli sen.

– Kuulin äänen, mutta hän ei reagoinut siihen, joten luulin, että se oli vain pieni niksahdus, mutta se olikin todellinen naksahdus, Byggland sanoo.

Eckhoff ei itse heti ymmärtänyt, että kyseessä oli murtuma. Turvotus ja kipu paheni yön aikana, joten hän meni seuraavana päivänä sairaalaan. Siellä hänelle annettiin diagnoosi, jonka mukaan paranemisessa menee 6-8 viikkoa.

– Toivottavasti saan jo kahden viikon päästä monon jalkaan. Niitä täytyy kuitenkin hieman muokata. Teen siihen reiät ja toivon, että pääsen hiihtämään rullasuksilla kahden viikon päästä, Eckhoff toteaa.

– Nauran todella sille ja uskon, että valmentajat tekevät samoin. Minulle tapahtuu aina jotain, Eckhoff päättää.

Lue myös:

    Uusimmat