Ruotsin kapteeni paaluttaa Leijonat-kohtaamisen alla: "Olen täysin vakuuttunut"

Torstaina jääkiekon MM-kilpailujen puolivälierässä kohtaavien Suomen ja Ruotsin peliesitykset alkusarjan päätöskierroksella herättivät paljon kysymyksiä. Leijonat taipui Saksalle maalein 2–4 ja Ruotsi Venäjälle 4–7.

–  Hyvä, että romahdus osui alkusarjan päätöspeliin. Nyt edessä ovat pudotuspelit, ja lataamme itsemme uudelleen peliin. Tulemme pelaamaan paljon paremmin, Ruotsin tehokas hyökkääjä Anton Lander ennakoi Aftonbladetin haastattelussa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Lander kuuluu Tre Kronorissa siihen pieneen vähemmistöön, joka kiekkoilee seurajoukkuetasolla Euroopassa. Ruotsin joukkueeseen kohdistuu kovat odotukset, kun se on voittanut kaksi maailmanmestaruutta peräkkäin ja sai Slovakiassa pelattaviin MM-kilpailuihin parikymmentä NHL-pelaajaa.

Suomi lähti MM-kilpailuihin lähes vailla odotuksia, kun pelaajavirta NHL:stä jäi kapeaksi ja neljä edellistä arvoturnausta ovat päättyneet pahoihin pettymyksiin. Silti Suomi säväytti alkusarjassa, kun se kukisti nimekkään Kanadan ja otti pisteen Yhdysvalloilta. Pikkumaita vastaan Leijonat teki tarvittavan, lukuun ottamatta ohipeliksi livahtanutta Saksan kohtaamista.

Alkusarjassa Ruotsin NHL-tähdet tuikkivat hetkittäin, mutta eivät yhtä kirkkaina kuin esimerkiksi Venäjän tähdet. Ruotsi harvemmin lipsuu pudotuspeleissä, vaikka alkusarjassa olisikin ollut vaikeampaa.

–  Se on nyt tulos tai ulos. Olen täysin vakuuttunut, että olemme jälleen iskussa, Ruotsin kapteeni Oliver Ekman-Larsson paalutti uutistoimisto TT:n haastattelussa.

Ruotsin ja Suomen välinen hegemoniaottelu on sellainen, jota molemmat joukkueet odottavat erityisen innoissaan. Ekman-Larsson ei NHL-seurassaan Arizonassa ole päässyt maistamaan menestystä, mutta maajoukkueessa sitä on tullut kahtena edellisenä keväänä.

–  Siitä (puolivälierästä) tulee hauska ottelu pelata. Haluamme olla jäällä ja nauttia pelistä. Tällaisia otteluita osuu kohdalle harvoin, Ekman-Larsson kiteytti herkullisen asetelman.

Ruotsi on voittanut Suomen kahdeksan kertaa kymmenestä edellisissä keskinäisissä arvoturnausotteluissa.

–  Nyt on uusi turnaus ja uusi ottelu, Ekman-Larsson muistutti TT:n haastattelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat