"Hän on luonut uskoa siihen, että joukkue on tarpeeksi hyvä" – Ruotsissa suitsutetaan Leijonien puolivälierävoittoa ja Jukka Jalosta

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n lähetyksessä perattiin torstaina Leijonien upeaa voittoa Tre Kronorista. NHL:ssä New York Rangersia edustava Mika Zibanejad epäili, että MM-kisojen ulkoiset paineet saivat ennakkosuosikkina olleen joukkueen sekaisin.

Vuonna 1998 maailmanmestaruutta juhlinut asiantuntija Mikael Renberg kertoi seuranneensa Suomen peliä jo Tshekin turnauksessa. Hän ei kuitenkaan uskonut, että liito kestäisi myös pudotuspeleissä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

– Jo Tshekissä näki, että heillä on jotain meneillään. Silti mietin, miten he pelaavat kokonaisen turnauksen. Suomella oli kisoissa hyvä alku ja joitakin vaikeuksia alkusarjan lopussa. He palasivat puolivälierissä kaukaloon vahvasti ja pelasivat hyvin. He ansaitsevat olla välierissä.

Etenkin Jukka Jalosen yhteistyöjääkiekoksi ja Total Hockey'ksi kutsuttu pelitapa kerää kehuja.

– Suomi on parantanut peliään Jukka Jalosen alaisuudessa valtavan paljon. Hän on luonut uskoa siihen, että joukkue on tarpeeksi hyvä voittamaan Ruotsin kaltaisen paremman joukkueen. Ruotsi teki huonosti töitä kentällä. 

Tre Kronorin tappiota ja MM-kisojen päättymistä kutsuttiin länsinaapurissa jopa jättifiaskoksi. Mestaruussuosikkeihin lukeutuvan joukkueen mahalaskua hämmästeltiin myös studiossa.

– Emme olleet yhtä ahkeria kuin Suomi kolmannessa erässä. Olimme melko passiivisia. Tulimme tänne voittamaan, mutta turnauksessa on monia kovia joukkueita, viime vuonna MM-kultaa voittamassa ollut Mika Zibanejad kommentoi studiossa pettyneenä.

– On vaikeaa, kun ulkopuolelta tulee niin paljon puhetta. Kaikki tiesivät, että tämä peli täytyy voittaa. Silloin pelkää ehkä enemmän tappiota kuin haluaa voittoa.

Kausi oli Ruotsille erittäin heikko. Maan alle 18-vuotiaat voittivat MM-kultaa, mutta 20-vuotiaiden maajoukkue tippui puolivälierissä kisoissa Sveitsille. Naisten maajoukkue puolestaan putosi MM-kisojen B-sarjaan. Miesten joukkueen tappio jatkoi murheellista putkea.

Suomi kohtaa välierissä Venäjän lauantaina kello 16.15.

Lue myös:

    Uusimmat