Mainos

Leijonien pelattava Tre Kronorin NHL-tähdet pimentoon – Erkka Westerlund nostaa esille Suomen suuren vahvuuden:” Katsotaan, miten ruotsalaisten kantti kestää”

6:11
Erkka Westerlund uskoo Suomen mahdollisuuksiin MM-puolivälierässä Ruotsia vastaan.

Suomi kohtaa torstaina MM-kisojen puolivälierässä Ruotsin. Leijonat kolmesti MM-mitaleille valmentaneen Erkka Westerlundin mukaan altavastaajana oleva Suomi voi ottaa voiton pimentämällä Tre Kronorin-tähtipelaajat.

Ruotsin 21 NHL-pelaajaa vastaan Suomen 18 MM-ensikertalaista. Suosikin viitan kantajasta ei ole epäselvyyttä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Westerlundin mukaan altavastaajana oleminen ei ole suomalaisessa mitään uutta.

– Olen elänyt suomalaisessa jääkiekossa sitä aikaa, että yleensä isoja maita vastaan lähdettiin altavastaajina. Uskon, että se on Suomen vahvuus. Meillä on nuoria ennakkoluulottomia pelaajia, jotka ovat alkaneet kääntää tätä asetelmaa.

Ruotsilla on valtavasti hyökkäystehoja, nimettömämmän leijonajoukkueen vahvuudet ovat enemmänkin puolustuspäässä. Tre Kronorin tähtisikermältä täytyy viedä aseet.

– Pelataan Ruotsin vahvuudet ja kovat pelaajat pois. Se tarkoittaa puolustuspelaamista, sen pitää olla vahva. Ruotsin vahvuudet ensin pimentoon, sitten omat esille.

62-vuotias konkarivalmentaja nostaa hattua sille, että ensikertalaisista koostuva Suomen joukkue on kaatanut isoja maita. Leijonilla on ainoastaan yksi varsinaisen peliajan tappio, joka tuli Saksaa vastaan tiistaina.

– Meillä on nuori, melkein Liigasta tullut joukkue. Se pelaa noin hyvin maailman parhaita ammattilaisia vastaan. Se on hyvä merkki suomalaiselle jääkiekolle. Olemme pelanneet hyvin joukkueena: ehjät ja tiiviit viisikot.

Westerlundin mukaan tärkein sparraus on tehty jo silloin, kun joukkue on valittu. Valmistautuminen on tehtävä nyt yksilöiden kautta.

– Hyvällä tunnetasolla yksilötaidot kasvavat. Katsotaan, miten ruotsalaisten kantti kestää. Suomi on noussut viime aikoina monta kertaa Ruotsin ohi viime hetkillä, Westerlund summaa.

Erkka Westerlund kertoi myös syyt Kaapo Kakon kaltaisten nuorten supertähtien nousuun. Katso koko haastattelu ylälaidan videolta!

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja